Nvidia chystá na září speciální stream
Novinka Nvidia chystá na září speciální stream

Nvidia chystá na září speciální stream

Jan Urbančík

Jan Urbančík

11
Platformy Windows PC

S největší pravděpodobností se dočkáme odhalení grafických karet RTX 3000.

Reklama

Už dlouhou dobu se spekuluje o grafických kartách s označením Ampere, tedy řadě RTX 3000, pokud se Nvidia nerozhodne změnit způsob pojmenovávání svých produktů. Je to už skoro dva roky od představení karet RTX 2000, které nám přinesly možnost ray-tracingu ve hrách, a je tedy naprosto logické, že s napětím čekáme příchod nové generace.

Na stream začala Nvidia lákat už včera, kdy vyslala do světa zprávu s hastagem #UltimateCountdown, ke které pak přidala obrázek s nápisem: "21 dní, 21 let." Oněch 21 let odkazuje na úplně první grafickou kartu Geforce s označením 256. Oznámena byla 31. srpna roku 1999. A 21 dní? Přesně tolik zbývalo v den vydání této zprávy (10. srpna) do onoho data 31. srpna. Společnost dál upřesňuje, že každý den má představovat jeden rok, a my tak máme zavzpomínat na staré herní zážitky. 31. srpna se dostaneme do roku 2019 a 1. září začne podle Nvidie nová éra.

Zatímco oficiální twitter Nvidie dál teasuje, přišla také zpráva na oficiálních stránkách, která přináší podrobnější informace. 1. září v 18:00 našeho času se uskuteční speciální stream, kterým nás provede samotný CEO společnosti Nvidie Jensen Huang. Co přesně se na akci ukáže, si Nvidia zatím nechává pro sebe, je ale spíš veřejné tajemství, že by tam měly být představeny právě karty RTX 3000. Podle spekulací by nejvýkonnější grafiky měly vyjít ještě v září a později by měly následovat méně výkonné modely.

Nové GPU letos chystá vydat také AMD v podobě karet postavených na architektuře RDNA 2, které budou v upravených verzích použity i v konzolích nové generace. Souboj těchto dvou společností bude určitě zajímavý a mohlo by se to pozitivně projevit na ceně, která byla u řady RTX 2000 největším terčem kritiky.

[embed]https://twitter.com/NVIDIAGeForce/status/1292808003897311232[/embed]

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama