Nvidia modernizuje Quake 2 s podporou ray tracingu jako dárek PC hráčům
Quake Novinka Nvidia modernizuje Quake 2 s podporou ray tracingu jako dárek PC hráčům

Nvidia modernizuje Quake 2 s podporou ray tracingu jako dárek PC hráčům

Michal Burian

Michal Burian

7
Platformy Windows PC

Vyjde 6. června.

Reklama

Aktualizováno (původně vydáno: 27. května 2019 v 18:20): Společnost Nvidia si pro PC hráče připravila dárek, od 6. června bude na GeForce.com zdarma dostupný titul Quake II RTX. Má jít o první hru na světě, která plně využívá path tracing, techniku ray tracingu, která unifikuje všechny světelné efekty, jakými jsou stíny, odrazy, lom světla a další, do jediného ray-tracingového algoritmu. Díky tomu má Quake 2 od id Software získat úplně nový a svěží vzhled.

Quake II RTX obsahuje první trojici úrovní pro jednoho hráče z oblíbené PC klasiky z roku 1997. Hráči, kteří již původní Quake II vlastní, si mohou vychutnat celou hru s podporou path tracingu včetně kooperativního i deathmatch módu hry pro více hráčů.

„Quake II RTX je vyjádřením naší lásky a vášně ke hraní na PC,“ říká Matt Wuebbling, ředitel marketingu ve společnosti Nvidia. „Díky použití Vulkan API a grafických technologií nové generace využívajících ray tracing můžeme tuto PC klasiku nabídnout i mladším hráčům, kteří si ji mohou stáhnout a zahrát zdarma."

"Je neobvyklé, aby hra měla takový dopad a dlouhověkost, jako v případě Quake II. Vidět ji po 20 letech v nové vizuální podobě s ray tracingem je pro mne něco velmi výjimečného," přidává se Tim Willits, ředitel studia id Software a jeden z tvůrců původní série Quake. "Stejně mimořádné jsou naše vztahy se společností Nvidia, s níž jsme pracovali od raných dob stříleček z pohledu první osoby. Je fascinující vidět, jak Nvidia do herní klasiky integrovala moderní funkce."

Jak si sami ověříte, RTX dodává hře mnohem více světla, již nejde o tak ponurou záležitost.

Minimální požadavky pro Quake II RTX

  • OS: Windows 7 64-bit nebo Ubuntu 16.04 LTS 64-bit
  • Procesor: Intel Core i3-3220 nebo ekvivalent od AMD
  • Operační paměť: 8 GB
  • Grafická karta: NVIDIA GeForce RTX 2060
  • Místo na disku: 2 GB
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama