Nvidia představila řadu GeForce RTX 20 a technologii ray tracing v reálném čase
Novinka Nvidia představila řadu GeForce RTX 20 a technologii ray tracing v reálném čase

Nvidia představila řadu GeForce RTX 20 a technologii ray tracing v reálném čase

Michal Burian

Michal Burian

17
Platformy Windows PC

Novou technologii bude podporovat řada očekávaných her.

Reklama

Společnost Nvidia v předvečer veletrhu Gamescom představila novou řadu GeForce RTX, prvních herních GPU založených na nové architektuře Nvidia Turing. Zároveň s tím upozornila na několik předních herních titulů, v čele s Battlefield 5 a Shadow of the Tomb Raider, které jsou vyvíjeny na platformě Nvidia RTX a umožňují ray tracing v reálném čase a nové využití umělé inteligence ve hrách.

Od podzimu letošního roku se budou prodávat tři varianty grafických karet GeForce RTX. První je RTX 2070, která se chlubí 6 GigaRays/sec, 45T RTX-OPS a 8GB VRAM. Druhou je RTX 2080. Ta má 8 GigaRays/sec, 60T RTX-OPS a rovněž 8GB VRAM. Třetí je nejvýkonnější. RTX 2080 Ti s 10 GigaRays/sec, 78T RTX-OPS a 11GB VRAM. Ceny jsou 499 dolarů, 699 dolarů a 999 dolarů. V takzvané Founders Edition ještě vzrostou. U nás budou ceny, dle oficiálních stránek, 16 400 korun za RTX 2070, 21 999 korun za RTX 2080 a 32 700 korun za RTX 2080Ti. V tiskové zprávě se píše, že GeForce RTX 2080 Ti a GeForce RTX 2080 přijdou na trh 20. září, zatímco GeForce RTX 2070 v říjnu.

Všechny tři grafické karty se soustředí na stínování nové generace s ray tracingem v reálném čase a novými schopnostmi umělé inteligence. Díky tomu má být grafika ve hrách reálnější. S podporou se počítá u řady očekávaných titulů. Mezi potvrzenými jsou Battlefield V, Control, Metro Exodus, Shadow of the Tomb Raider, MechWarrior 5: Mercenaries, JX3, Justice, Enlisted, Atomic Heart a Assetto Corsa Competizione.

Nové schopnosti umělé inteligence, takzvanou technologii Deep Learning Super-Sampling (DLSS), pro lepší a detailnější vykreslování objektů budou podporovat ještě Ark: Survival Evolved, Dauntless, Final Fantasy XV, Fractured Lands, Hitman 2, Islands, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Remnant: From the Ashes, Serious Sam 4: Planet Badass, The Forge a We Happy Few.

Dle Nvidia mají grafické karty postavené na architektuře Nvidia Turing přinést 6x vyšší výkon, než tomu bylo u minulé generace postavené na Pascalu. Turing má definovat počítač jako nejdůležitější a nejlepší herní platformu s novými funkcemi a technologiemi, umožní hraní v rozlišení 4K s HDR při 60 snímků za sekundu. Grafické karty z řady GeForce RTX díky svým možnostem a technologiím dokážou lépe vykreslit stíny, odrazy a celkově podpořit reálnější nasvícení všeho v podporovaných hrách. Pokud máte headset pro virtuální realitu (HTC Vive nebo Oculus Rift), tak i zde máte zaznamenat velký pokrok.

Nové grafické karty budou prodávat partneři Nvidie po celém světě. Zvolit si budete moci ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY a Zotac.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama