Nvidia představuje novou aplikaci, která spojuje GeForce Experience a Control Panel
Novinka Nvidia představuje novou aplikaci, která spojuje GeForce Experience a Control Panel

Nvidia představuje novou aplikaci, která spojuje GeForce Experience a Control Panel

Jan Urbančík

Jan Urbančík

7
Platformy Windows PC

Betaverzi můžete vyzkoušet už nyní.

Reklama

Výrobci hardwaru se nestarají jenom o samotné komponenty, ale také software, který usnadňuje jejich používání. A přestože si Nvidia poměrně zakládá i na silném softwaru, po stránce kvality svých aplikací už nějakou dobu zaostávala za AMD, které před několika lety udělalo velkou modernizaci. Nvidia dlouho spoléhala na kombinaci GeForce Experience, kde si můžete updatovat drivery a udělat pár změn v nastavení, a vizuálně už velmi zastaralého Control Panelu, jenž sloužil pro komplexnější možnosti nastavení.

To se ale konečně změní, ve čtvrtek totiž byla představena zcela nová aplikace, pojmenovaná jednoduše Nvidia app, která sloučí oba předchozí programy dohromady. Zatím v ní nenajdete úplně všechny možnosti Control Panelu, ale většina těch hlavních už tam je. Aplikaci už si vyzkoušel YouTube kanál Hardware Unboxed a dojmy jsou velmi pozitivní. Rozhraní je moderní a jednoduché na orientaci (redesignem navíc prošel také overlay), zároveň je údajně aplikace velmi rychlá, což je samozřejmě u tohoto typu softwaru velmi důležité.

Pro mnohé asi nejlepší novinkou je fakt, že se nebudete muset přihlašovat na Nvidia účet, což předtím GeForce Experience vyžadovalo. Možnost přihlášení zde stále je a potřebujete ho na uplatnění kupónů, ale ke všemu ostatnímu se dostanete bez něj.

Aplikace zároveň obsahuje dvě nové technologie. Jednak je to RTX Dynamic Vibrance, která dokáže upravit barvy hry či jiného programu, který zvolíte, a druhou je pak RTX HDR. Tato funkce byla dostupná už před pár týdny pro videa, nyní ji však můžete použít také pro hry, kde tak dokáže SDR obraz převést do HDR. První ohlasy jsou pozitivní, údajně funguje lépe než funkce Auto HDR zabudovaná ve Windows.

Pokud si chete Nvidia app vyzkoušet, můžete si ji stáhnout už nyní. Zatím je ale pouze v betaverzi a Nvidia slibuje, že další funkce přibudou později, zmiňuje například větší možnosti s DLSS či podporu kodeku AV1 pro Shadowplay.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama