O inovacích v režimu kariéry FIFA 16
FIFA 16 Novinka O inovacích v režimu kariéry FIFA 16

O inovacích v režimu kariéry FIFA 16

Michal Burian

Michal Burian

8

Přípravné turnaje, trénink hráčů, angažování hráčů bez smlouvy mimo přestupová okna, hlášení skautů, přestupový rozpočet, hostování, realističtější přestupy a mnoho dalšího.

Reklama

Režim kariéry ve hře FIFA 16 přináší vylepšení dvou prvků, které si herní komunita žádala nejvíce, stejně jako spoustu dalších klíčových změn (dostupných jen na platformách Xbox One, PlayStation 4 a PC).

Přípravné turnaje

Během letních měsíců cestují všechny přední kluby světa po světě s cílem připravit se na nadcházející sezónu. Tato důležitá přípravná fáze se teď objeví i v režimu kariéry ve FIFA 16. Před každou sezónou dostane váš klub pozvánku na tři z celkem devíti turnajů hraných v Asii, Evropě, Latinské Americe nebo Severní Americe.

Stejně jako v případě skutečných fotbalových klubů budou pro vás tyto zápasy ideální příležitostí k vyladění taktiky a sestavy před ostrým startem sezóny. Nasaďte všechny náhradníky, abyste otestovali celý kádr. Případné finanční prémie z těchto turnajů potečou do vašeho přestupového rozpočtu pro následující sezónu.

Trénink hráčů

Fotbalisté trénují mezi zápasy, aby se neustále zlepšovali. Ve hře FIFA 16 mohou manažeři týmů trénovat své hráče, aby se jim zvyšovala hodnocení a podpořil výkonnostní růst. Každý týden si budete moct zvolit pět hráčů svého kádru a nastavit jim řadu tréninkových úkolů se zaměřením na specifické vlastnosti.

Cílem je umožnit rychlejší rozvoj vašich mladých hráčů a zvýšit tak jejich hodnotu pro klub. Můžete se buď zaměřit na své hvězdné hráče a udržovat si silnou základní jedenáctku, vychovávat mladé hráče tak, aby rostla jejich cena a posléze i objem vašich financí, anebo změníte svůj klub v akademii po vzoru Ajaxu či Barcelony, které jsou známé tím, že z nich vzešly mnohé hvězdy světového fotbalu.

Příběh sezóny

FIFA 16 vás naplno vtáhne do příběhu sezóny vašeho klubu. Komentátoři Martin Tyler a Alan Smith zmíní všechny klíčové momenty, mezi nimiž nebudou chybět poznámky k výkonům celého týmu či jednotlivých hráčů, velkým hráčským debutům či přestupovým spekulacím. Grafika ve hře a komentář se rovněž zaměří na zajímavé týmové statistiky v zápasech a přinese také informace v širším kontextu vašeho postavení v ligové tabulce.

Režim kariéry se dočká mnoha zásadních změn, přičemž všechny byly realizovány na základě ohlasů hráčské komunity série FIFA. Patří mezi ně:

Angažování hráčů bez smlouvy mimo přestupová okna.

• Hlášení skautů – Poté, co necháte hráče sledovat skautem, budete mít zprávu o něm dostupnou v průběhu celého kalendářního roku na rozdíl od tří měsíců ve hře FIFA 15.

• Přestupový rozpočet – Rozpočet na přestupy je teď realističtěji přizpůsobený klubu, za který v režimu Kariéra hrajete. Určitá část zbylého rozpočtu se vám také přenese z aktuální sezóny do nové, a velikost této části bude záviset na tom, jak si váš klub poradí s plněním předsezónních cílů.

• Hostování – Krátkodobá hostování se prodloužila ze tří na šest měsíců a nově existuje i možnost poslat/získat hráče na hostování na dva roky..

• Náhradníci v přátelských zápasech – V přátelských přípravných zápasech budete moct nasadit neomezený počet náhradníků.

• Realističtější přestupy – Pro přestupová období jsme vyladili počet významných transferů vysoce kvalitních hráčů tak, aby lépe odpovídal změnám, které se typicky stanou ve skutečném světě fotbalu.

• Vylepšené přestupové hodnoty hráčů – Zaměřili jsme se i na hodnoty hráčů tak, aby přesněji reflektovaly skutečnost na reálném fotbalovém trhu.

Nezapomeňte si FIFA 16 předobjednat, získáte balíčky do FUT a ještě figurku Tomáše Rosického nebo Lionela Messiho. Více zde.

FIFA 16 vyjde s novou textovou lokalizací již 25. září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama