O magii, zaklínadlech, runách a bozích v God of War
God of War Novinka O magii, zaklínadlech, runách a bozích v God of War

O magii, zaklínadlech, runách a bozích v God of War

Michal Burian

Michal Burian

15

Nové informace doprovází trojice dalších konceptů.

Reklama

Když nebudeme počítat trailery, gameplay záběry, screenshoty a artworky, tak toho vlastně moc o novém God of War nevíme. Datum vydání je stanoveno na začátek příštího roku, čas Kratose tak teprve přijde. Naštěstí v rámci oficiálních stránek existuje podcast, ve kterém se šéf vývoje Cory Barlog rozpovídal a prozradil zajímavé detaily.

Nejprve jsme se dozvěděli o základním jazyku ve hře. Tím bude Elder Futhark, tedy stará angličtina, kterou ale doplní další jazyky. Každá říše bude mít svůj vlastní jazyk, který se budete moci naučit. Jakmile tak učiníte, vyřešíte hádanky vyžadující čtení, interpretaci a porozumění run. Jenom tak otevřete určité části hry nebo odhalíte skryté questy.

Součástí nového God of War je magie. Zahrnuje slova, zaklínadla a runy. Magie je rozdělena na dvě části. V současné době víme o zemské magii s dotykem země. Kratos dokáže otevřít magický předmět a umožnit Atreovi vzpomenout si na příběhy, které mu vyprávěla jeho matka. Runy spojují znaky s magickou energií světa a používají se k naplnění energie z tetování (jako ty na ramenou Altreuse).

Norští bohové jsou v porovnání s těmi předchozími líčeni mnohem odlišněji. Řečtí bohové v předešlých dílech God of War jsou trochu jako politici, manipulují s lidmi z výšky, zatímco norští bohové jsou více při zemi. V novém God of War budou tři druhy bohů: Æsir, Vanir a Giants (obři). Æsir žije každou chvíli naplno, je vždy připravený bojovat a opít se. To Vanir žije v souladu s přírodou, udržuje rovnováhu a zaobírá se magií. Obři vytvářejí úžasné věci, ale nakonec vždy upadnou do konfliktu mezi ostatními bohy.

Mezi textem si můžete prohlédnout tři nové artworky, které doplňují nedávno zveřejněné koncepty. Já už jen dodám, že v novém God of War bude Kratos starší a moudřejší. Příběh hry se odehrává ve světě severské mytologie a hrát budeme z pohledu třetí osoby, abychom si ještě více vychutnali nové dobrodružství. To bude cestou osobního růstu, ale zároveň plné násilí. Hlavního hrdinu požene vpřed touha stát se lepším člověkem kvůli synovi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama