O NFS v roce 2011 se postará studio Black Box
Burnout Paradise Novinka O NFS v roce 2011 se postará studio Black Box

O NFS v roce 2011 se postará studio Black Box

Michal Maliarov

Michal Maliarov

12

Vize společnosti Electronic Arts ohledně jejich střežené závodní série Need for Speed začíná nabírat stejné obrátky, jako přehazování každého nového dílu série Call of Duty mezi vývojáři Treyarchu a chlapíky z Infinity Ward + jak to bude s Burnout sérií.

Reklama

Prozatím poslední díl závodů s podtitulem Hot Pursuit, který co nevidět dorazí do obchodů, má na triku skvělé vývojářské studio Criterion Games, podle čehož hra také vypadá. Na listopad roku 2011 se ale plánuje další díl, prozatím nepotvrzený. A změna? Ujme se ho studio Black Box, které má za sebou např. jeden z předchozích dílů – Undercover.

EA také plánuje pokračování postranní série Need for Speed: Shift, která se drží více realistické a autentické stránky. „Chceme dosáhnout na masový trh. A Hot Pursuit je mnohem masovější, než Shift,“ řekl Patrick Soderlund z EA a nastínil ambiciózní plány: „Myslím si, že můžeme soutěžit s Gran Turismem od Sony a Forzou od Microsoftu. Máme velmi dobře zavedenou novou značku, kterou má na starost velmi talentovaný tým, a máme výhodu, že Shift vychází na více platforem.“

Společnost tak plánuje vydávat každoroční díly série, které budou spojovat základní herní prvky a mechanismy, jako je Autolog, přístup k multiplayeru a další. Nezávisle na vývojářích, kteří za tituly budou stát, tak bude Need for Speed každoroční série, jíž pomůže střídání studií udržet si potřebnou laťku, přičemž by měl být každý díl ve vývoji minimálně dva roky.

Soderlund závěrem ujistil fanoušky Burnout série, že tato značka není v žádném případě mrtvá a že s Burnout mají ještě velké plány.

Pro úplnost dodejme, že podle dřívějších zpráv by mělo pokračování NFS: Shift vyjít začátkem příštího roku s plnohodnotným názvem Need for Speed Shift 2: Unleashed.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama