O RPG prvcích a systému vrstev zbroje v Kingdom Come: Deliverance
KC: Deliverance Novinka O RPG prvcích a systému vrstev zbroje v Kingdom Come: Deliverance

O RPG prvcích a systému vrstev zbroje v Kingdom Come: Deliverance

Martin Cvrček

Martin Cvrček

19

Různé vrstvy zbroje a její stav, schopnosti a kondice vaší postavy, kvalita používaných předmětů, to všechno ovlivňuje průchod hrou. <strong>Nově s českými titulky</strong>.

Reklama

Studio Warhorse vydalo nový vývojářský deník, který se zaměřuje na RPG systémy, zbroj nebo na různou kvalitu předmětů. A tentokrát je těch informací skutečně požehnaně.

Díky RPG prvkům budete mít ve hře k dispozici schopnosti pro boj, plížení i pro diplomacii, díky nimž lze hrát hru podle svého. A čím víc budete danou schopnost využívat, tím víc se bude zlepšovat. Pokud ale na něco nebo na někoho sami o sobě nenstačíte, můžete si na určitých místech zaplatit výcvik.

Každý předmět ve hře má své statistiky a kvalitu, která určuje, jak rychle může být poškozen či zničen. Například jídlo se může zkazit, pokud ho máte v inventáři příliš dlouho. Stejně tak se liší účinnost a ovladatelnost různých zbraní s celkem třemi druhy útoku. Zbroje naopak nabízí tři různé typy obrany.

Jak už víme z dřívějška, Kingdom Come se chlubí systémem nabízejícím 16 slotů pro vrstvy zbroje, což vám umožní si více přizpůsobit postavu. Systém zahrnuje 6 slotů pro tělo, 4 pro nohy, 4 pro hlavu a 2 pro různé šperky a ozdoby. Různé části zbroje se přitom překrývají a tvoří vrstvy účinné pro různé bojové situace, protože každý materiál je jinak účinný proti určitému typu útoku.

Přirozeně platí, že čím víc zásahů schytá vaše zbroj, tím horší bude její stav. Na ten tedy musíte dbát, protože poškození či ušpinění zbroje může mít vliv na její účinnost a na vaši reputaci a interakci s herním světem.

Špinavá zbroj tak může mít za následek složitější nakupování ve městě a zbroj získaná z padlého protivníka vám pomůže při nějakém úkolu, třeba při infiltraci nepřátelského tábora, jehož obyvatelé vás budou díky ukořistěnému převleku považovat za jednoho z nich.

Stejně tak se hodí mít různé oblečení pro různé situace. Když jdete nakupovat, je dobré mít na sobě slušnější oblečení, když naopak chcete vydolovat informace z žebráka, hodí se, aby vaše postava také vypadala jako žebrák.

Hraní ovlivňuje i kondice vaší postavy. Když jste zranění, bude pro vás boj obtížnější, když jste unavení, bude těžší někoho přesvědčovat. Takže musíte jíst a spát, ale totéž dělají i NPC, což můžete využít a vykrádat domy po setmění nebo otrávit nepřátelům jídlo. Aby toho nebylo málo, statistiky a schopnosti nemají pouze lidé, ale i zvířata, a to především koně.

Připomínáme, že nedávno došlo k odkladu Kingdom Come: Deliverance, takže v tuto chvíli platí, že se hry dočkáme někdy v průběhu příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama