Obchody budou mít 10 až 12 milionů kusů nové konzole Nintenda
Novinka Obchody budou mít 10 až 12 milionů kusů nové konzole Nintenda

Obchody budou mít 10 až 12 milionů kusů nové konzole Nintenda

Michal Burian

Michal Burian

26

Odhaduje to tchajwanská společnost, která bude vyrábět největší část.

Reklama

O nové konzoli Nintenda toho zatím víme pramálo. Japonská společnost drží informace pod pomyslnou pokličkou a čeká na vhodnou dobu (pravděpodobně červnová E3 v Los Angeles). Přitom samotná masivní výroba nového hardwaru by měla začít v prvním čtvrtletí příštího roku. Dříve Nintendo předpokládalo, že na den vydání bude vyrobeno zhruba 20 milionů kus. Tchajwanská společnost Foxconn Electronics však očekává, že se vyrobí asi 10 až 12 milionů kusů.

Právě firma Foxconn Electronics se má postarat o největší část výroby. Mezi další potom patří Macronix, Pixart Imaging, Coxon Precise Industrial, Nishoku Technology, Delta Technology, Lingsen Precision Industries a Jentech.

Pokud by se vše během jednoho roku prodalo, tak má nová konzole od Nintenda velmi dobře nakročeno. Nintendo potřebuje nový hardware jako sůl, Wii U se téměř neprodává a celkově zaostává za PlayStation 4 od Sony a Xbox One od Microsoftu. V této souvislosti se hodí ještě zmínit, že obchody měly odhadem 13 milionů kusů PS4 a 10 milionů kusů Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama