Očekávaný S.T.A.L.K.E.R. 2 zrušen
Survarium Novinka Očekávaný S.T.A.L.K.E.R. 2 zrušen

Očekávaný S.T.A.L.K.E.R. 2 zrušen

Michal Burian

Michal Burian

28

Studio GSC Game World zavřelo své brány a celý tým přešel k firmě Vostok Games, která oznámila MMOFPS Survarium.

Reklama

Nedávné spekulace ohledně zrušení post-apokalyptické first-person akce S.T.A.L.K.E.R. 2 byly pravdivé. Ukrajinské studio GSC Game World zavřelo své brány a celý tým přešel k Vostok Games, kde pracují na novém projektu s názvem Survarium.

Jde o free-to-play masivně multiplayerovou first-person akci pro PC, která je naplánovaná na konec roku 2013.

"Myšlenky a duch Stalkeru 2 bude žít dál v Survarium," vzkazují vývojáři.

Podle vyjádření GSC Game World pracovali na Stalkeru 2 až do prosince (December) roku 2011, kdy byl vývoj ukončen a projekt zmražen.

"Nedohodli jsme se s vlastníkem práv o používání značky S.T.A.L.K.E.R. To byl důvod, proč jsme se rozhodli jít dál jako nezávislé studio s novým projektem," vysvětluje GSC.

V Survarium máme očekávat lesy, města, šílená zvířata, útoky ptáků v průmyslových areálech, vojenské struktury, sklady a elektrárny. Na budovách (betonu a oceli) budou růst podivné rostliny a houby, což nemálo připomíná sérii Stalker.

"Vědci po celém světě se snaží vyrovnat s anomálií, která se šíří po celé Zemi děsivou rychlostí. Země kolabuje, anarchie se šíří po celém světě. Přežijí jen ti nejsilnější," oficiální popis titulu Survarium.

Na internetu se rovněž objevily nepotvrzené informace, že značku S.T.A.L.K.E.R. koupila společnost Bethesda, a to v okamžiku, kdy si vývojáři uvědomili, že připravovaný koncept druhého dílu nebude zajímat mnoho hráčů. I kvůli tomu se zřejmě rozhodli projekt zrušit.

Tak uvidíme, zda se Bethesda ke zrušení Stalkeru 2 vyjádří. Je dost velká šance, že gamesa bude žít dál, akorát v jiném tvůrčím celku.

Aktualizace: GSC odmítá, že by práva na S.T.A.L.K.E.R. vlastnila Bethesda.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama