Od českého tvůrce Novus Inceptio přichází micro management strategie
Novinka Od českého tvůrce Novus Inceptio přichází micro management strategie

Od českého tvůrce Novus Inceptio přichází micro management strategie

Michal Burian

Michal Burian

16
Platformy Windows PC

The Wild Age je inspirováno sérií her Kingdom.

Reklama

Martin Markus Mastný, tvůrce sandboxového MMO survivalu Novus Inceptio, se pustil do vývoje nového projektu, který hodlá v předběžném přístupu na Steamu uvést 7. března 2019 za 12,49 euro, i s českou lokalizací ve formě titulků.

The Wild Age je micro management strategie ve stylu tower defense. Sám Martin o ní tvrdí, že je určena pro pohodové a klidné hraní, které nabízí odpočinek od uspěchaného reálného života. Při vývoji se inspiroval sérií her Kingdom a provedl evoluci tohoto velmi zajímavého konceptu.

„The Wild Age je inspirovaná sérií her „Kingdom“ a nemáme v úmyslu tuto skutečnost tajit. Na první pohled se může jednat o pouhý převod hry do 3D, ale opak je pravdou. Z našeho pohledu jde spíše o evoluci velmi zajímavého konceptu, který si dle nás zaslouží další rozvoj. Chtěli bychom hráčům nabídnout stejnou hratelnost, okořeněnou o prvky, které nám přišly zajímavé a celé hře prospěšné,“ říká Martin Mastný.

Ve hře se zhostíte role nového vládce, který má za úkol vytvořit na několika ostrovech novou, plně samostatnou osadu. Je nutné najmout vesničany a splnit hlavní úkol pro každý ostrov. Nebude to ale snadné, během noci útočí nebezpeční goblini s cílem zabránit vašemu snažení. Jako vládce můžete pouze rozdávat rozkazy pomocí jediné suroviny ve hře (mincí). A vaši vesničané plní úkoly a svoje role dle vašeho rozhodnutí. Splnění cíle není vždy jednoduché a máte spoustu možností pro rozvoj vaší strategie. K tomu vám dopomohou odměny za splnění úkolů v hlavní kampani.

Kdykoliv je možné si změnit postavu a vybavení a pokračovat tak s novou postavou v již rozehrané hře. Pomáhat vám bude stavit, lesník, farmář, lučištník a rytíř.

Pro Early Access se rozhodl z důvodu zapojení herní komunity do finalizování nové hry. „A není lepší cesty než umožnit hráčům hrát naši hru a společně ji doladit ku spokojenosti všech,“ říká s tím, že v předběžném přístupu bude The Wild Age jen pár měsíců, než se doladí všechny nedostatky a případné požadavky hráčů. Už dnes je hra v konečné fázi vývoje a pouze se dolaďují poslední detaily a vzniká prostor pro možné vylepšení herních mechanik, dle připomínek hráčů.

V aktuální verzi hry naleznete plnohodnotnou kampaň a za její plnění se vám odemykají bonusy ve formě customizace avatara, či pomocných položek pro hladší postup hrou. Hra vám také nabízí opravdu hodně avatarů, mountů a dalších customizačních položek.

A hlavně plnohodnotný editor ostrova, který můžete sdílet s vašimi přáteli. Ve hře schází dokončení finálního obsahu ve formě možnosti zaútočit a zničit nepřátelský tábor. Což ale nijak neblokuje celkovou hratelnost, či nemožnost hru dohrát do konce.

Jak bývá zvykem, cena se po vydání plné verze zvýší. Pokud chcete Martina podpořit, sledujte produktovou stránku na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama