Odhalena akce Titanfall od studia Respawn
Titanfall Novinka Odhalena akce Titanfall od studia Respawn

Odhalena akce Titanfall od studia Respawn

Martin Cvrček

Martin Cvrček

21

Prostřednictvím uniklého čísla časopisu Game Informer byl odhalen očekávaný titul od ex-vývojářů Call of Duty. Přivítejte Titanfall.

Reklama

Nové číslo Game Informeru sice ještě oficiálně nebylo vydáno, ale jak už to tak bývá, svou cestu na světlo svět si našlo trochu předčasně, tentokrát prostřednictvím Google Play. Každopádně se z něj a z fóra NeoGaf dozvídáme, že hra ponese název Titanfall a slibuje novou generaci multiplayeru. Chápete správně, půjde tudíž o multiplayerovou hru, konkrétně o střílečku z první osoby, čekat nás mají relativně otevřené mapy a fakt, že budete žít déle než v Call of Duty, tím má být hra více přístupná nováčkům.

Titanfall má podle všeho nabídnout systém "campaign multiplayer", který do hry začlení i umělou inteligenci. Hlavní roli budou hrát roboti prostě zvaní jako Titans, které budou moci hráči ovládat. Pokud si však nelibujete v ovládání robotů, budete moci po mapách špacírovat i pěšky.

V tu chvíli se z vás stane Pilot, schopný běhat po zdech i provádět série skoků, vybaveni přitom budete různými zbraněmi od pistolí přes útočné pušky až po raketomety a zařízení schopná hacknout jednotky ovládané umělou inteligencí. Likvidovat však nebudete moci jen ostatní Piloty, ale i Titany, jednoduše tím, že na ně skočíte a střelíte tam, kde by asi mohlo být něco jako mozek. To ale nejspíš nebude nic jednoduchého, Titani totiž mají být dost obratní.

Očekávat podle všeho můžeme i využití cloudového systému Microsoft's Cloud pro dedikované servery a řízení fyziky a umělé inteligence, a také jistou formu vyprávění příběhu, která se ponese v duchu Left 4 Dead. To bereme jako dost záhadné tvrzení, nejspíš tím ale chtěl básník říci, že bude příběh vyprávěn třeba pomocí rozhovorů ve chvílích klidu, což je typické právě pro L4D.

Spolu s těmito informacemi došlo i k potvrzení dřívějších spekulací. Titanfall skutečně využije Source engine od Valve, resp. jeho modifikovanou verzi. Tvorba nového enginu by prý trvala moc dlouho. Těžko říct proč si Respawn vybral zrovna Source, každopádně vývojáři tvrdí, že jim umožňuje dosáhnout až 60 snímků za vteřinu. A pokud jde o platformy, aktuálně je titul vyvíjený pro PC, Xbox One a Xbox 360. Poslední zmíněnou verzi však bude mít na starosti externí studio. PlayStation tak má zatím smůlu, i když prý v Respawnu prohlásili, že jsou do budoucna otevření i dalším platformám. Vypadá to tedy, že Microsoft si zaplatil za časovou exkluzivitu.

Všechny informace zní rozhodně zajímavě, nezbývá než čekat na E3, kde snad hru uvidíme v pohybu. Každopádně, hra je plánovaná na jaro příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama