Odstartoval český překlad Baldur's Gate III
Baldur's Gate 3 Novinka Odstartoval český překlad Baldur's Gate III

Odstartoval český překlad Baldur's Gate III

Dominik Tománek

Dominik Tománek

17
Platformy Windows PC

Tým překladatelů hledá pomocníky.

Reklama

Dobrá zpráva pro neangličtináře, milovníky češtiny a RPG her. Tým zkušených překladatelů se pustil do překládání Baldur's Gate III, která se momentálně nachází v early accessu. Na přibližně čtyři desítky překladatelů a překladatelek čeká v předběžném přístupu skoro 78 tisíc řádků, což činí přes dvatisíce normostran textu.

Rychlosti překládání pomáhá systém, který porovnává překlady z jiných her. Ten například v databázi najde podobné hlášky, hlavní nabídky, předměty atd. Vedoucí týmu PredatorV sice o systému mluví jako o "lepším translatoru", ale v tomto případě jim program přeložil 7,5 tisic řádků (9,75 % celého textu).

Použijí i jejich zkušenosti se systémem z překladů XCOM: Chimera Squad a Destroy All Humans. Na zmíněných hrách pracovali dva testovací překladatelé, kteří kromě samotného překladu hru i testovali. Nyní se jejich počet rozroste o čtyři.

Tvůrci však upozorňují, že nemají odhad o dokončení překladu, už jen kvůli tomu, že se hra zatím nachází v předběžném přístupu. Pokud byste se však chtěli do procesu zapojit, tak máte možnost zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama