Osedlejte si velociraptora v survival akci ARK
ARK: Survival Evolved Novinka Osedlejte si velociraptora v survival akci ARK

Osedlejte si velociraptora v survival akci ARK

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20

Na světlo světa se dere nový open-world survival, tentokrát nabídne dinosaury.

Reklama

Že se dá survival v otevřeném světě vzít za stý a jeden konec se nás (převážně nezávislí) autoři snaží přesvědčit už nějaký ten pátek. Stálicemi jsou zombíci, občas se najdou i opuštěné ostrovy s krvežíznivými kmeny a tak podobně. Mezi vším tím tak premisa přežití ve světě plném dinosaurů působí poměrně svěže a originálně. A právě s takovým nápadem pracuje ARK, dílo nezávislých borců ze studia Wildcard.

Vše bude koncipováno v kombinaci multiplayerové kooperace a kompetitivní akce. Hráči se probudí nazí a hladoví na tajemném ostrově s dalšími zmatenými lidmi. Abyste přežili, musíte lovit, shánět suroviny, vyrábět předměty, zkoumat technologie nebo stavět přístřešky. Vaše skromné obydlí vás ochrání před slunečnými paprsky, mrazivými noci a dalším nevyzpytatelným počasím, stejně tak nebezpečnou divokou zvěří a dalšími potencionálními nepřáteli.

Slibován je persistentní ekosystém na celém tajemném ostrově, moři, vzduchu a dokonce o podzemí. Svou postavu budete moci vylepšovat v robustným RPG systému. Pokud přežijete a budete opravdu dobří, možná nakonec přijdete na samotnou podstavu celého ARK: Survival Evolved. To ale nebude nic jednoduché, čeká na nás totiž džungle, zasněžené hory, podzemí a mnoho dalšího.

Kromě toho všeho na nás čeká například ježdění na prehistorických potvůrkách. Ano, zní to šíleně, ale pokud jste vždycky toužili uspořádat crosscountry závod na velociraptorech, nebo vám na dnech aviatiků vždycky scházeli zkrocení pterodaktylové, můžete slavit. Na zvířatech ale nebudeme jen závodit, užiteční budou také při boji (ano, dobývání nepřátelské tvrze půjde hned snáze, když si to přihasíte na diplodokovi). A nakonec, rozhodně jich nebude málo, vývojáři slibují až 60 druhů skrz napříč celým spektrem typů. Slibně zní i možnost tvorby obrovských hráčských kmenů a pořádně krvavých válek mezi nimi.

Jak si sami můžete všimnout na okolních obrázcích, do rukou se nám nejprve dostanou primitivní předměty z doby kamenné a postupně bude civilizace na ostrově vyspělejší, až nakonec objeví elektřinu a dokonce i moderní střelné zbraně.

Titul bude pohánět Unreal Engine čtvrté generace a zahrát si jej budete moci jak na PC, tak i na Xbox One a PlayStation 4. Regulérní vydání plánuje studio Wildcard až na začátek příštího roku, avšak jak je tomu už zvykem, nedočkavcům bude počínaje 2. června umožněno vrhnout se do světa ARK v Early Access verzi na Steamu (pouze PC).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama