Overwatch se brzy dočká podpory cross-play multiplayeru
Overwatch Novinka Overwatch se brzy dočká podpory cross-play multiplayeru

Overwatch se brzy dočká podpory cross-play multiplayeru

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Xbox Xbox 360

Neobejdete se bez Battle.netu, do kterého přišla významná aktualizace.

Reklama

Blizzard na svých stránkách oznámil dvě zajímavé novinky. Došlo jednak k vydání důležité aktualizace pro klient Battle.net, která umožní vaše seznamy přátel sjednotit do jedné skupiny. Pro spojení se spoluhráčem z jiné destinace tak už nebudete musel přepínat mezi regiony. Odbourání regionálních bariér zároveň otevírá cestu pro hraní napříč různými platformami.

Arron Goolsbey, který je z pozice viceprezidenta zodpovědný za vývoj platformy Battle.net ve svém vyjádření uvádí, že se těší na dobu, kdy se budou moci hráči setkávat a společně hrát bez ohledu na zvolenou platformu. Tato přímá narážka na budoucí podporu cross-platform multiplayeru má navíc první vlaštovku. O cross-play se již brzy rozroste první Overwatch. V rámci jedné bitvy se tak budou moci propojit hráči na PC, PS4, PS5, Xboxu One, Xboxu Series X/S i Nintendu Switch.

Počítat však musíte s určitými pravidly a omezeními. Hráči na konzolích si budou muset nejprve vytvořit a následně se svým zařízením propojit účet na Battle.netu. Aaron Keller, šéf vývoje Overwatch, dále ve speciálním videu popisuje mechanismus, pomocí kterého bude fungovat matchmaking. U kompetitivního režimu se proti sobě v první řadě nebudou utkávat hráči PC a konzolích. Overwatch v tomto režimu od sebe hráče na počítačích a konzolích zkrátka striktně oddělí. Toto oddělení bude v případě základního nastavení platit i v ostatních režimech.

Výjimkou však bude situace, kdy utvoříte partu kombinující zároveň hráče na PC a konzolích. V tomto případě vás hra pustí do bitev primárně určené pro hráče na počítačích. Za určitých okolností se tak s výjimkou kompetitivního režimu opravdu budou moci v rámci jedné hry setkávat hráči na všech platformách.

Keller zároveň uvedl, že konzoloví hráči budou moci v nastavení cross-play úplně vypnout a hrát pouze v rámci své platformy. Datum spuštění crossplaye zatím neznáme. Nejprve se bude testovat v rámci bety. Každý hráč se ale každopádně může v den vydání těšit na dárek v podobě zlatého loot boxu.

Vývojáři do budoucna plánují rovněž přidání systému cross-progression, takže si mezi platformami budete moci přenášet i svůj postup a účet. Tato funkce ale přibude až později.

Využijete u Overwatch cross-play?

Overwatch se brzy dočká podpory cross-play multiplayeru
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama