Novinka Oznámena detektivní adventura Arsene Lupin – Once a Thief

Oznámena detektivní adventura Arsene Lupin – Once a Thief

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Nabídne pohled lupiče i detektiva, nechybí ani Herlock Sholmes.

Reklama

Francouzská společnost Microids v posledních letech přinesla hned několik detektivních adventur, konkrétně se slavným belgickým detektivem Herculem Poirotem. Ať už jde o loňskou adaptaci Orient expresu od interního studia Microids Lyon, tak i hry s podtitulem The First Case a London Case od studia Blazing Griffin, které Microids vydávalo. A právě tento vývojářský tým se postará o další adaptaci, tentokrát ale trochu poněkud odlišné, byť žánrově podobné značky.

Řeč je o knižní sérii Arsène Lupin se stejnojmenným lupičem v hlavní roli, zadaptuje ji hra s podtitulem Once a Thief. V ní nám Lupin spolu s Mauricem Leblancem (autorem knižní série) odvypráví nejslavnější případy. V kůži Lupina budeme řešit hádanky, používat různé převleky a snažit se přechytračit detektiva Ganimarda.

I za něj si však zahrajeme, v jeho roli tak na příběhy nahlédneme jinou perspektivou, budeme hledat důkazy, vyslýchat svědky a vytvářet časové osy. Chybět mimochodem nebude ani legendární Herlock Sholmes, aneb Leblancova chytrá klička, jež obešla ochrannou známku na slavného detektiva Sherlocka Holmese. Něco podobného jsme před pár lety viděli také v právnické adventuře The Great Ace Attorney Chronicles.

A když už jsme u Holmese, je třeba dodat, že dosud jedinou herní adaptací Lupina byla hra od ukrajinského studia Frogwares s názvem Sherlock Holmes Versus Arsene Lupin, kde byl ale Lupin pouze coby antagonista, hlavní roli hrál Sherlock, stejně jako v dalších titulech tohoto studia. Zapomenout pak nesmíme ani na Personu 5, která se Leblancovou sérií výrazně inspirovala. Tohle každopádně bude první plnohodnotná adaptace.

Arsene Lupin – Once a Thief vyjde ke konci letošního roku, přičemž míří na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S a Nintendo Switch. Hru si už můžete přidat do wishlistu na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama