Oznámena mobilní MOBA hra na motivy Zaklínače
Novinka Oznámena mobilní MOBA hra na motivy Zaklínače

Oznámena mobilní MOBA hra na motivy Zaklínače

Martin Cvrček

Martin Cvrček

39

CD Projekt RED poněkud překvapil oznámením bezplatné mobilní hry spadající do žánru MOBA, v níž se utkají známé postavy ze světa Zaklínače.

Reklama

Vývojáři z polského CD Projektu už delší dobu mluví o tvorbě mobilního titulu. S ohledem na nedávné oznámení deskové hry The Witcher: Adventure Game nejen pro PC, ale i pro mobilní platformy se předpokládalo, že byla vždy řeč právě o ní. Ale jak se zdá, nebyla to tak úplně pravda.

Nyní totiž došlo k oznámení hry The Witcher: Battle Arena pro iOS, Android a Windows Phone. Jak už asi odhadnete z názvu, půjde o projekt spadající do čím dál více populárního (a ohraného) žánru multiplayer online battle arena, zkráceně MOBA, který reprezentuje především Dota 2 a League of Legends.

V Battle Arena, kterou má kromě CD Projektu RED na triku i celek Fuero Games, dostaneme možnost ujmout se role ikonických postav ze světa Zaklínače a bojovat proti ostatním hráčům, vymýšlet různé taktiky, hromadit zdroje, nabírat zkušenosti, zkrátka asi to, co byste očekávali od hratelnosti MOBA.

Mezi postavami najdeme třeba elfa Iorvetha, rebelku Saskii, zaklínače a královraha Letha, trpaslíka Zoltana nebo čarodějku Filippu Eilhart. Každý charakter má disponovat rozličnými schopnostmi.

Tvůrci přitom slibují uživatelské rozhraní a ovládání navržené s ohledem na mobilní zařízení a férový způsob odemykání zatím nespecifikované výbavy. Battle Arena bude dostupná zdarma a vše ve hře by mělo jít odemknout prostým hraním během rozumné doby. Jinak řečeno by vás tvůrci neměli nutit hrát celé věky kvůli nějakému odemčení. Jestli ale za každou cenu budete chtít něco odemknout okamžitě, bude vás to stát reálné peníze, ale i tady se mluví o rozumné ceně. Celá hra by tak měla být opravdu zdarma, za peníze si jen člověk ušetří čas.

Pokud jde o samotnou hru, můžete se těšit na herní mód Conquest spočívající v boji dvou týmů po třech hráčích a zabírání kontrolních bodů, dále boj proti botům a dokonce i možnost sólo hraní v případě nemožnosti připojení k internetu. Vše se má odehrávat v aréně v císařství Nilfgaard, na kterou dohlíží sám císař Emhyr var Emreis, a to v průběhu války mezi silami Nilfgaardu a Severních království. Tedy v době, v níž se bude odehrávat i Zaklínač 3.

Datum vydání zatím není přesně stanoveno, ale dá se očekávat čtvrté čtvrtletí letošního roku. Pokud bych však měl k celému oznámení připojit svůj komentář, řekl bych, že mě MOBA hra od CD Projektu poněkud překvapila a zatím nedokážu říct, jestli v dobrém, nebo špatném. Nicméně oceňuji, že když už došlo k volbě takového žánru, tvůrci cílí alespoň na mobilní platformy, kde je ještě nějaký prostor, a ne na PC, jehož scéna je MOBA hrami vážně poněkud přeplněná. Ačkoliv by mě nepřekvapilo, kdyby se časem Battle Arena přeci jen na PC objevila.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama