Novinka Oznámena Victoria 3

Oznámena Victoria 3

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy Windows PC

Grand strategie z období industrializace se vrací po 11 letech.

Reklama

Victoria 3. Hra, která ještě donedávna nebyla oznámená, ale fanoušci studia Paradox Interactive ji zmiňovali snad při každé příležitosti. Victoria je série grand strategií, která je zasazena do 19. století a pokrývá tak období industrializace a kolonizace. Dosud nejnovější druhý díl ale vyšel před dlouhými 11 lety a oproti novým titulům od Paradoxu je již velmi zastaralý. Není tedy divu, že o třetí díl byl velký zajímavý. A i když hráči pomalu ztráceli naději, Paradox všechny na letošním PDXCONu překvapil a skutečně oznámil Victorii 3.

Hra začíná roku 1836, vybereme si jeden ze států a ten budeme ovládat až do roku 1936. Budeme se muset starat o ekonomiku, výzkum nových technologií, zbrojení, diplomatické vztahy a další. Jak ale budete hrát, to je pouze na vás. Můžete zvolit mírumilovnou cestu anebo naopak útočit na všechny vaše sousedy. Ve všech ohledech by měl třetí díl přinést výrazný vylepšení oproti dvojce. K dispozici už jsou také oficiální stránky a první screenshoty. Je z nich ale patrné, že vývojáři mají před sebou stále velký kus práce.

Podle game directora Martina Anwarda je Victoria 3 ve vývoji už od roku 2018. Datum vydání ale zatím neznáme, a to ani žádné přibližné. Přesto je tu ještě jedna věc, kterou jsme se prostřednictvím oznamovacího traileru dovzěděli. Hra kromě Steamu zamíří také na Xbox Game Pass pro PC. Další informace bychom se měli dozvědět v následujících týdnech, kdy budou postupně zveřejňovány vývojářské deníčky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama