Patch 1.20 pro Zaklínače 3 přidá několik zajímavých vylepšení
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Patch 1.20 pro Zaklínače 3 přidá několik zajímavých vylepšení

Patch 1.20 pro Zaklínače 3 přidá několik zajímavých vylepšení

Martin Cvrček

Martin Cvrček

45

Kromě očekávaného překopání uživatelského rozhraní se můžete těšit i na funkci Zvyšování sil protivníků nebo na knihu, díky níž snadněji najdete všechny gwintové karty, které vám chybí do sbírky.

Reklama

V tuto chvíli stále nevíme, kdy přesně dojde na vydání patche 1.20 pro Zaklínače 3, který má hru připravit na úterní vydání datadisku O víně a krvi (naše recenze). Podle komunitního manažera CD Projektu se ho však dočkáme až po víkendu. Nevíme ani to, jak bude velký, ale díky nově zveřejněnému seznamu změn už alespoň víme, co vlastně nabídne.

Samozřejmostí je mnoho úprav a vylepšení týkajících se nejen původní hry, ale i datadisku Srdce z kamene. Opravy se vztahují na questy, herní prvky, možnosti a dokonce i na technologii HairWorks od Nvidie.

Nejzajímavější jsou ale určitě novinky. Nejvýraznější z nich je nepochybně masivní překopání uživatelského rozhraní, které zahrnuje změny v inventáři, ve statistikách, obchodu nebo rozdělování bodů schopností. Mění se i různé ikony, možnosti nalezení některých ingrediencí, sledování úkolů, pohled na mapu regionu a nově můžete na mapu umístit tři další vlastní ukazatele.

Zajímavě zní také možnost podívat se, jak Geraltovi sluší výbava, která vyžaduje vyšší úroveň postavy. Jednou z důležitých novinek je také možnost zvaná Zvyšování sil protivníků, tedy prosté zvýšení úrovně nepřátel s ohledem na to, jakou úroveň má zrovna Geralt.

Tuto novinku je možné kdykoliv zapnout a vypnout a nemá vliv na udělené zkušenostní body nebo to, co z padlých protivníků získáte. Jde tak jen o způsob, jak si hru trochu ztížit. Je však třeba pamatovat na to, že když tuto volbu změníte během boje, nepřátelům se obnoví jejich výdrž. V nastavení si také můžete zvolit, jestli má Geralt automaticky tasit meč při kontaktu s nepřáteli.

Milou novinkou je potom kniha Zázračný průvodce gwintem, v níž najdete počet gwintových karet ze základní hry, které vám chybí do sbírky, a informace o tom, v jakém regionu je najdete. To by mělo každému pomoci s dokončením questu Sběratelská vášeň a se získáním achievementu/trofeje Collect 'Em All (Karbaník). Knihu můžete získat buď od učně, který vás s gwintem seznámí v hospodě v Bělosadu v průběhu prologu hry, nebo od obchodníka v Novigradu, který má obchůdek na náměstí kousek od Mostu svatého Řehoře.

Oba screenshoty pochází z PC verze základní hry doplněné o datadisk O víně a krvi, kterou máme v redakci k dispozici díky nedávné recenzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama