PC verze Kingdom Come: Deliverance se může zdržet kvůli konzolovým verzím
KC: Deliverance Novinka PC verze Kingdom Come: Deliverance se může zdržet kvůli konzolovým verzím

PC verze Kingdom Come: Deliverance se může zdržet kvůli konzolovým verzím

Martin Cvrček

Martin Cvrček

43

Pokud se studio Warhorse dohodne s vydavatelem a vydavatel si bude přát souběžné vydání hry na všech platformách, PC verze se může zdržet, dokud nebudou hotové i konzolové verze.

Reklama

Studio Warhorse má v tuto chvíli v plánu, že v průběhu letošního léta vydá Kingdom Come: Deliverance na PC a k vydání konzolových verzí dojde později. Tenhle plán by se ale mohl za určitých podmínek změnit, jak prozradil PR manažer Warhorse Tobias Stolz-Zwiling v rozhovoru pro britský Eurogamer.

Stolz-Zwiling tvrdí, že Warhorse je stále nezávislým studiem a že stále cílí na letní vydání PC verze. Zároveň ale probíhá jednání s vydavateli, protože je třeba dostat hru do obchodů. A pokud si vydavatel bude přát, aby všechny verze hry vyšly ve stejný čas, PC verze bude muset vyjít spolu s těmi konzolovými, což zapříčiní její zdržení. Jednání ale stále probíhá, takže se uvidí.

Kingdom Come je koneckonců dost velkou a ambiciózní hrou a pokud se má objevit v obchodech po celém světě, bez vydavatele/distributora si moc neporadí. Úspěšná kampaň na Kickstarteru navíc sloužila spíše k přesvědčení investora o tom, že je o Kingdom Come zájem, než k tomu, aby se ve Warhorse za všech okolností obešli bez vydavatelů. A při jednání s nimi je zjevně nutné občas dělat kompromisy.

Nezbývá než doufat, že až k takovým kompromisům nedojde, takový vývoj událostí by určitě naštval řadu PC hráčů. Útěchou nám může být to, že pokud by skutečně došlo ke zdržení, bylo by alespoň více času na dopilování PC verze, ale kdekdo si určitě chce hru zahrát co nejdřív. Nemluvě o tom že hráči málokdy vidí rádi, když se verze pro určitou platformu zdrží kvůli jiným verzím jen kvůli obchodním praktikám a ne kvůli stavu nebo komplikacím vývoje.

Již brzy by mělo dojít k vydání betaverze hry, díky níž si snad o Kingdom Come uděláme lepší obrázek. Zatím se můžete na betu podívat díky třicetiminutovému videu, které britský Eurogamer zveřejnil krátce před zprávou o možném odkladu. A aby toho nebylo málo, Warhorse dnes vydali českou verzi nedávno zveřejněného vývojářského deníku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama