PES 2020 získalo exkluzivní práva na Euro 2020
eFootball PES 2020 Novinka PES 2020 získalo exkluzivní práva na Euro 2020

PES 2020 získalo exkluzivní práva na Euro 2020

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

21
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Fotbalové války pokračují.

Reklama

Po dlouhá léta FIFA od společnosti EA Sports dominovala v herním fotbalovém světě, tedy alespoň co se licencovaných značek týče. Tento rok však série PES od společnosti Konami otřásá tuto nadvládu v základech, a to ještě nebyla ani jedna z těchto her vydána. Pro Evolution Soccer totiž započal s FIFA takovou válku, jakou sportovní svět ještě neviděl. Jak jistě všichni fanoušci moc dobře vědí, celou tuto bitvu o licence vykoplo Konami, které oznámilo exkluzivní práva na populární tým Juventus a donutilo tak EA Sports přejmenovat tento tým ve své hře na Piemento Calcio.

Následovalo několik menších oznámení, kdy Konami oznámilo blízkou, avšak ne exkluzivní spolupráci s italskou ligou Serie A, načež EA představilo podobnou spolupráci s německou Bundesligou. Tyto spolupráce budou především obsahovat nové stadióny, detailně vymodelované obličeje, či televizní grafiku. Nejnovější informací však FIFA 20 dostává další silný direkt od svého konkurenta. Oficiální DLC pro blížící se EURO 20 dostane překvapivě pouze a jen PES 2020.

Práva na velké mezinárodní turnaje dlouho ve svých rukách drželo EA, tentokrát však celý turnaj bude zcela v režii Konami. Očekávat tak můžeme tématické DLC, které přinese až 50 plně licencovaných týmů, včetně úřadujících šampionů z Portugalska. Společně s jednotlivými názvy týmů také budou k dispozici oficiální dresy, znaky a hráči.

PES 2020 vychází již 10. září na PC, Xbox One a PlayStation 4, což jsou dva celé týdny před konkurenční FIFA 20. DLC pro Euro 2020 pak bude k dispozici na přelomu dubna a května příštího roku. Dobrou zprávou je, že tento přídavek bude pro všechny majitele PES 2020 zdarma. Uvidíme tedy, jestli jsou si v EA Sports svoji pozicí dostatečně jistí, či konečně předvedou nějaký pořádný protiútok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama