Peter Moore odchází z Electronic Arts do Liverpoolu FC
Novinka Peter Moore odchází z Electronic Arts do Liverpoolu FC

Peter Moore odchází z Electronic Arts do Liverpoolu FC

Michal Burian

Michal Burian

9

V anglickém fotbalovém klubu bude zastávat pozici výkonného ředitele.

Reklama

Kdyby se tahle zpráva objevila 1. dubna, tak bychom ji automaticky zařadili do aprílového článku. Nestává se totiž často, aby tak významný obchodník v oblasti her zamířil do úplně jiného odvětví. Přesně to udělal Peter Moore, který se proslavil v Microsoftu a poté v Electronic Arts. Moore po deseti letech opustí vyhřáté místečko v EA a v létě se stane novým zaměstnancem fotbalového klubu Liverpool FC. Naštěstí nebude kopat do míče po boku ostatních hráčů, usedne na židli výkonného ředitele.

Peter Moore se tak po spoustě roků vrací ze Spojených států do rodného Liverpoolu.

Obchodník Peter Moore na sebe poprvé upozornil ve společnosti Sega, kde se rychle naučil vše o hrách a byl jedním z lidí, kteří stáli za úspěchem konzole Dreamcast. V roce 2003 ho najal Microsoft, aby Moore pomohl se strategií Xboxu 360, který o dva roky později spatřil světlo světa. Moore změnil strategii Microsoftu, hodně prosazoval Halo 2 a dal si záležet, aby na prezentaci bylo vidět i očekávané Grand Theft Auto IV od Rockstaru. U Microsoftu se proslavil výrokem, že za cenu PlayStationu 3 (599 dolarů v té době) si může zákazník koupit Xbox 360 i Wii.

17. července 2007 opustil Microsoft a dostal se do čela sportovní divize Electronic Arts. Podle všeho vzal Moore tuhle práci hlavně z toho důvodu, že se mohl přesunout do San Francisco Bay, kde žila jeho rodina. 4. srpna 2011 byl Moore povýšen z prezidenta EA Sports do role provozního ředitele EA, kde měl na starost téměř všechny tituly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama