Po 23 letech opouští EA ikona The Sims
Novinka Po 23 letech opouští EA ikona The Sims

Po 23 letech opouští EA ikona The Sims

Michal Burian

Michal Burian

10

V Electronic Arts se rozhodli spojit studio Maxis s mobilní herní divizí.

Reklama

Společnost Electronic Arts pokračuje v restrukturalizaci studia Maxis. To má za následek spojení tvůrčího celku s mobilní herní divizí. Tento krok zjevně špatně nesla vedoucí Maxisu - Lucy Bradshaw, která se rozhodla po 23 letech opustit firmu a hledat si novou práci.

Podrobnosti jsme se pochopitelně nedozvěděli. Bradshawová akorát prohlásila, že je Maxis v dobrých rukou a těší se na jejich budoucí hry. Její místo zaujme další nadaná žena - Rachel Franklin, jež bude dohlížet na vývoj The Sims 4 a dalších projektů. K tomu Andrew Wilson (šéf EA) poznamenal, že se v budoucnu můžeme těšit na další hry od Maxis, včetně The Sims a SimCity.

EA spojila Maxis a EA Mobile, aby zřejmě chytla šanci a přilákat k hrám více hráčů na PC a mobilních zařízení. Lze očekávat, že další hry od Maxisu budou mezi jednotlivými platformami vzájemně spolupracovat. Rozhodně to ale nemá znamenat, že by Maxis nepracovali na hrách pro PC.

Připomeňme, že Lucy Bradshaw přišla do EA v roce 1997 a začala pracovat pro Maxis. Předtím se podílela v LucasArts na vývoji Star Wars: Rebel Assault a Monkey Island 2 kam přišla z Activisionu.

V březnu tohoto roku EA uzavřela studio Maxis Emeryville, kde vznikly hry Spore a poslední SimCity.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama