Po odchodu Bungie hrozilo zrušení Halo
Halo Infinite Novinka Po odchodu Bungie hrozilo zrušení Halo

Po odchodu Bungie hrozilo zrušení Halo

Michal Burian

Michal Burian

Platformy Windows PC Xbox Xbox One

Budoucnost značky mohla připadnout i studiu Gearbox Software, autorům Borderlands.

Reklama

Po Halo: Reach přišla pro Microsoft doba těžkého rozhodování. Americké studio Bungie nemělo zájem nadále spolupracovat a rozhodlo se ve spolupráci s Activisionem věnovat zbrusu nové značně s názvem Destiny, která v sobě rukopis původních tvůrců série Halo rozhodně nezapře. Microsoft musel konat, ale zároveň neuspěchat rozhodnutí komu svěří svou nejdůležitější a nejprestižnější franšízu. Dnes už víme, že kvůli značce Halo vytvořil studio 343 Industries, kterému svěřil budoucnost vývoje prestižní Xbox značky.

Do dnešního dne jsme ale nevěděli, že vše mohlo být jinak. Bonnie Rossová v podcastu IGN Unfiltered prozradila několik zákulisních informací. Microsoft byl v nejistotě a nevěděl, jak zvládne odchod Bungie. Nejprve existovaly dva scénáře. V tom prvním figurovalo studio Gearbox Software, které mělo s Halo zkušenosti, tvůrci Borderlands pracovali na PC portu Halo: Combat Evolved. Druhou možností bylo sérii Halo ukončit. Na marko zrušení značky Rossová poznamenala, že Halo 3 má konec, jenž byl schopen celou sci-fi ságu uzavřít.

Rossová nesdílela názor Microsoftu, v té době byla zodpovědná za interní a externí vydavatelskou činnost ve společnosti. Podle svých slov věděla, že oba scénáře se rovnají rouhání a společně s dalšími se rozhodla za budoucnost Halo bojovat. Vedení Microsoftu obdrželo od Rossové a dalších lidí plán na pokračování Halo s novým týmem. Microsoftu se vize zamlouvala, a tak vzniklo studio, které dnes známe pod názvem 343 Industries. A právě to Rossová vede.

343 Industries v současné době připravují Halo Infinite, které má být jedním ze startovních titulů nové generace konzolí Xbox. Oproti předešlým dílům se má Halo Infinite pochlubit důrazem na rozhodnutí hráče a RPG prvky. Hra by měla vyjít i na Xbox One a Windows 10, přičemž se vrátí oblíbený Master Chief. Celá hra běží na enginu Slipspace. Jeho možnosti prezentuje oznamovací trailer z E3 2018:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama