Poběží nová konzole od Nintenda na Androidu?
Novinka Poběží nová konzole od Nintenda na Androidu?

Poběží nová konzole od Nintenda na Androidu?

Michal Burian

Michal Burian

7

<strong>Nintendo spekulace popřelo</strong>.

Reklama

Aktualizace: Zástupce společnosti Nintendo v rozhovoru Wall Street Journal popřel, že by jejich nová konzole běžela na systému Android.

Původní zpráva

Japonská stránka Nikkei přinesla informace, podle nichž nová konzole od Nintenda poběží na operačním systému Android. Nintendo mělo Android zvolit z toho důvodu, aby byla konzole více otevřena pro vývojáře.

Je to logický krok, přesto překvapivý. Nintendo je pravděpodobně jediná společnost, která má největší šanci prorazit s novou konzolí využívající architekturu Android. Japonská společnost u svých her sází na dobrou hratelnost a zábavnost. Dá se říci, že grafické zpracování je až na třetím místě, což spouště hráčům vyhovuje. Ale jak se Nintendo popere s větší mírou pirátství na Androidu?

Připomeňme, že nová konzole Nintenda se má zatím jmenovat NX a má se od aktuálního hardwaru lišit (PS4/Xbox One). Ten totiž generální ředitel Satoru Iwata nazval jako nudný. Bohužel o NX nemá Nintendo mluvit za dva týdny na E3. Na představení si tak budeme muset ještě počkat.

Co myslíte, připravuje Nintendo plnohodnotnou konzoli nebo spíše minikonzoli ve stylu Nvidia Shield s herním tabletem?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama