Novinka Podívejte se, jak vypadá Portal: Prelude RTX

Podívejte se, jak vypadá Portal: Prelude RTX

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC

Populární modifikace obdržela remaster s path tracingem a RTX IO.

Reklama

Loni v prosinci jsme se dočkali vydání Portal RTX, remasteru puzzle hry Portal od Valve, která původně vyšla v roce 2007. Vylepšená verze, jež je pro majitele základní hry k dispozici zcela zdarma, přinesla lepší textury, a především implementaci path tracingu, tedy plnohodnotného ray tracingu. Nebyl to však jediný Portal, kterému se dočkalo takové péče.

Nvidia totiž včera představila Portal: Prelude RTX, remaster populární modifikace, jež slouží jako prequel prvního dílu a přinesla 19 testovacích místností. Remaster, jenž vznikl pomocí platformy RTX Remix, opět nabízí implementaci path tracingu či podporu DLSS 3, tedy jak upscalingu, tak generování snímků a technologie Reflex snižující latenci. Kromě toho všeho pak ještě přináší podporu RTX IO, o kterém jsme psali už včera. Jde o technologii, jež je základem DirectStorage od Microsoftu. Pomocí GPU dekomprese umožňuje rychlejší načítání, nižší zátěž na CPU a menší herní soubory. Pro plnohodnotné využití této technologie budete potřebovat SSD, ideálně NVMe.

Path tracing je samozřejmě velmi náročný, takže HW požadavky jsou vysoké, podívat se na ně můžete níže. Pokud by vám dostatečně nepomohlo ani zapnutí DLSS, můžete se podívat do nastavení, kde lze zvolit jeden z presetů path tracingu, či konkrétně vybrat možnosti, které chcete snížit, například počet odrazů světla.

Osobně jsem hru vyzkoušel na RTX 4080, kdy se ve 1440p s Ultra nastavením a DLSS Balanced snímková frekvence pohybovala kolem 70 FPS. Na podobnou hodnotu ve 4K bylo potřeba snížení DLSS na Performance a zapnutí generování snímků, takže frame rate nepůsobil tak dobře jako klasických 70 kvůli vyšší latenci.

Portal: Prelude RTX je na Steamu k dispozici zdarma pro všechny majitele základní hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama