Podle autorů série Postal jsou stránky jako G2A horší než pirátství
Postal Novinka Podle autorů série Postal jsou stránky jako G2A horší než pirátství

Podle autorů série Postal jsou stránky jako G2A horší než pirátství

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

20
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Nejvíce vývojáři ocení nákup přes oficiální stránky.

Reklama

Autoři série Postal ze studia Running With Scissors vzbudili značnou pozornost svým příspěvkem na Twitteru, ve kterém upozorňují na dlouhodobý problém šedého prodeje her, kterými se nechvalně proslavily platformy jako G2A nebo Kinguin.

Před problematickým fungováním těchto online tržišť už řadu varují především nezávislí vývojáři a menší studia, takže kritika ze strany Running With Scissors není ničím novým. Zástupci studia upoutali pozornost především tvrzením, ve kterém hráče místo nákupu na stránkách jako G2A vybízejí v případě nedostatku peněz k pirátství. Ani v tomto případě nejde o první takové vyjádření od nezávislého vývojářského týmu.

Úplně nejlepší variantou pro vývojáře ale představuje nákup hry prostřednictvím oficiálních stránek, ze kterého autorům hry zbyde největší podíl. Chybu ale rozhodně neuděláte ani při nákupu na tradičních digitálních obchodech jako Steamu, GOG, Humble Bundle nebo Epic Games Store.

„Stránky s CD klíči, jako je G2A, poškozují nezávislá studia již řadu let. Chcete nás podpořit? Nakupujte na našich webových stránkách. Nemáte peníze? Prostě si naše hry upiráťte. Jen nenakupujte na těchto stránkách určené pro přeprodej klíčů, které mohou (ale nutně nemusí) obsahovat nelegálně získané klíče.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama