Podrobnosti o zbraních v Battlefieldu 1
Battlefield 1 Novinka Podrobnosti o zbraních v Battlefieldu 1

Podrobnosti o zbraních v Battlefieldu 1

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7

Tvůrci nového Battlefieldu popisují možnosti úpravy zbraní, využitelnost ručních zbraní nebo jednotlivé kategorie <strong>+ dva nové koncepty.</strong>

Reklama

Dnes máme očividně den „těžíme z oficiálních webů”. Po Agents of Mayhem máme díky oficiálnímu webu Battlefieldu 1 další informace o hře, konkrétně o zbraních, s nimiž budeme v první světové válce v režii EA a DICE střílet.

Zbraně jsou podle slov tvůrců více specializované. Aby z nich člověk dostal maximum, musí znát jejich přednosti i slabiny a používat správné zbraně ve správných situacích. A i když se s ohledem na zasazení trochu mění výbava, přesto má být hráčům povědomá. „Naše vybavení sice vypadá jinak, ale při jeho používání se budete cítit jako doma. První světová válka přinesla inovace, mezi kterými byly nejenom takové věci jako tanky a protipancéřové střely, ale také různé zdravotnické a průzkumnické vybavení, což způsobilo revoluci v dalším století válek.”

Těšit se můžete i na úpravu zbraní. „Většina zbraní umožňuje nasazení bajonetu nebo úpravu pažby, a také je možné měnit přiblížení mířidel. Máme také úžasné zbraňové skiny, o kterých toho víc řekneme v nadcházejících měsících.” Tentokrát ale bude vše omezenější a soustředěnější:

„Rozhodně vám chceme umožnit, abyste si ve hře Battlefield 1 mohli upravovat zbraně podle sebe, ale zároveň jsme vyslechli vaši zpětnou vazbu, že bychom to měli udělat bez toho, abychom přidávali stovky doplňků. Proto mají v Battlefieldu 1 všechny zbraně přednastavené možnosti – pořád si je můžete upravovat, aby vyhovovaly vašemu hernímu stylu, ale děláte to víc zaměřeně.”

Hráčům má být povědomé i používání odstřelovacích pušek, ale i v tomto ohledu dochází k menší změně. „Hlavní změna spočívá v tom, že největší účinnosti dosáhnete, když budete mít od svého cíle tu správnou vzdálenost. Nejde jenom o to být co nejdál. Budete se muset postarat, abyste nebyli příliš blízko, ale ani příliš daleko.”

Zbraně v Battlefieldu 1 mají být navíc rychlejší. „Kromě toho, že jsme kulkám přidali aerodynamický odpor a hmotnost, zvýšili jsme také jejich rychlost. To celou záležitost urychluje a přináší autentičtější pocit z přestřelek.”

Vybírat budeme moci z celkem šesti kategorií zbraní. Konkrétně budou k dispozici brokovnice, samopaly, lehké kulomety, poloautomaty, příruční zbraně a odstřelovací pušky. V každé kategorii najdeme celou řadu různorodých zbraní a každá z nich má být dost účinná.

„Během první světové války se technologie hnaly vpřed, což vedlo k vzniku absolutně úžasných a účinných zbraní, které byly zatraceně dobré v tom, k čemu byly určeny. Ať už budete prostřelovat zdi a likvidovat skryté nepřátele, nebo je odstřelovat přes celou mapu, zjistíte, že přestřelky ve hře Battlefield 1 působí moderně a zábavně.”

Zbraně přitom mají až tři přednastavení. „Možná byste chtěli brokovnici, která trochu víc kope? Nebo raději takovou, která upřednostňuje stabilitu před přesností? Různá zbraňová přednastavení by vám v tomhle měla pomoct. Některé zbraně je mají až tři, což dává možnost hrát různým způsobem se stejnými zbraněmi. Můžete si je také upravovat a měnit úroveň přiblížení, mířidla a další.”

Už nějakou dobu víme o různé účinnosti různých ručních zbraní. „Některé se dají dokonce použít jako nástroje – můžete jimi prostříhávat ostnaté dráty, ničit barikády nebo dokonce poškozovat lehká vozidla.”

Tvůrci také slibují různé typy granátů. Kromě tradičního tříštivého granátu bude k dispozici i plynový granát, který způsobuje menší poškození, ale plyn vydrží ve vzduchu delší dobu, a také zápalný granát, udílející značné poškození, ale po omezenou dobu. A vypadá to, že to není všechno.

Samozřejmostí je potom co nejlepší ozvučení všeho ve hře, včetně zbraní. „Poznáte dokonce, kdy vám v zásobníku docházejí náboje – zvuk střelby se maličko změní.”

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama