Podzimní sportovní žně
Novinka Podzimní sportovní žně

Podzimní sportovní žně

Redakce

Redakce

Září a říjen patří letos u hráčů sportovních her mezi ty nejvýživnější.

Reklama

Během pár dní totiž vyšly nové verze hned 4 velmi oblíbených her – fotbal, hokej, basketbal i formule, to vše si můžete vyzkoušet v nejnovějším kabátu, který rozhodně má co nabídnout.

Tradičně nejúspěšnější ze sportovních videoher je fotbalová FIFA, ta nejnovější s označením 15. Opět došlo ke zlepšení grafiky, spousta hráčů má obličeje stejné těm skutečným, někteří k tomu navíc mají i vlastní oslavu branky natočenou podle té nejčastější, kterou se hráč prezentuje. Mezi fanoušky oblíbení hráči, jako třeba Belgičan Eden Hazard v barvách Chelsea FC, mají ve hře i své speciality při driblingu s míčem. Jako již v posledních třech verzích je postavou hry Argentinec Lionel Messi, v českém prodeji má k sobě tureckého legionáře Michala Kadlece.

Ještě o čtrnáct dní déle je na trhu hokejová NHL 15. Ta se může pochlubit ještě lepším zpracováním zákonitostí fyziky, která působí na hráče, puk i jejich vztah k ledu, než dříve. Vývojáři z Electronics Arts, stejně jako v podání FIFA 15, si dali velmi záležet, aby byl výsledek hry co nejvíce reálný a hráčský požitek tím pádem co největší. Je třeba uznat, že v obou případech se dá mluvit o vysoce kvalitním zboží.

Ještě stále horké zboží na pultech obchodů je nový výtvor z dílny 2K Games, který navazuje na tradici basketbalových simulátorů nyní ve verzi NBA 2K15. I zde má grafika spoustu nových prvků. Obraz je tak reálnější, s důrazem zejména na pohyby. Každý sval všech hráčů je špičkově propracován do detailů a dává tak možnost vžít se do opravdové americké krásy. Stejně jako v podání NHL má i NBA zvýšenou citlivost a vyzvedává fyzikální vlastnosti míče, které hru na jednu stranu ztíží, na stranu druhou si vítězství užijete o to více. Tváří nejnovější verze herní verze košíkové je Kevin Durant, hráč Oklahoma City Thunder, který v posledních letech sbírá jeden úspěch a ocenění za druhým, včetně toho pro nejlepšího střelce a nejužitečnějšího hráče. Výsledky zápasů nové sezony basketbalové NBA sledujte zde.

Poslední ze série sportovních simulátorů je ten nejrychlejší ze všech. Společnost Codemaster vydala v polovině října nejnovější verzi automobilové závodní hry F1 2014, která hráče pasuje do role jezdce formule 1. Ta připravila, stejně jako skutečná formule 1 pro diváky, pro hráče spoustu změn. Kromě nových tratí a jezdců došlo k úpravě pravidel ohledně bodovacího systému, aerodynamiky, motorů, paliva i pneumatik a zejména začátek je pro hráče znalé prostředí formule na zorientování mírně náročný. Všechny prvky vozů jsou přebrány z jejich skutečných modelů a tím se hráč dostává do unikátní pozice, kdy s patřičnou výbavou může zažít pocit řízení závodního monopostu. Nový systém hodnocení jezdce zjišťuje hráčovy schopnosti a navrhuje tak nastavení odpovídající úrovni zkušeností, čímž se jednodušeji dostanete do závodního režimu ať již jako prvouživatel či zkušený matador.

Pokud jste se některou z her inspirovali a máte jasno, co se u vás doma objeví pod vánočním stromečkem, vězte, že i ostatní hry mají něco do sebe. Nejlépe je vyzkoušet všechny. Přejeme příjemnou zábavu při hraní a vítězství domácích barev.

Zdroj obrázků: Commons.Wikimedia.org

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama