Novinka Pokémon Scarlet a Violet v nové ukázce

Pokémon Scarlet a Violet v nové ukázce

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy Nintendo Switch Switch

Známe datum vydání a první podrobnosti.

Reklama

Přestože nejnovější hra z dlouholeté série Pokémon, která nese podtitul Arceus, vyšla teprve v lednu, už o měsíc později jsme se dočkali oznámení nových dílů – Scarlet a Violet. Zatímco Arceus je však svým způsobem spin-off, zasazený do světa v minulosti, kdy lidé teprve Pokémony postupně objevovali, Scarlet a Violet jsou pokračováním hlavní série, zasazením tradičnější, ale zároveň si z Arceuse berou otevřený svět. Od prvotního oznámení uplynuly tři měsíce a vývojáři ze studia Game Freak se rozhodli zveřejnit nový trailer.

V něm můžeme vidět první pořádné gameplay záběry a také první informace o samotné hře, které byly dále rozvedeny na oficiálních stránkách. Již tradičně na nás čekají tři startovní Pokémoni: travní Sprigatito, ohnivý Fuecoco a vodní Quaxly. Kromě toho však narazíme také na spoustu dalších nových tvorů, vývojáři se zatím podělili o vzhled Pokémonů Pawmi, Lechonk a Smoliv.

Každá verze pak bude mít rozdílného legendárního Pokémona a profesora. Ve Scarlet je to Koraidon a profesorka Sada, ve Violet narazíte na Miraidona a profesora jménem Turo. V obou verzích bude naším hlavním rivalem zkušená trenérka Nemona.

Co se týče hratelnosti, asi největší změnou bude plnohodnotná podpora online multiplayeru až pro 4 hráče. Se svými přáteli budete moct kromě vyměňování Pokémonů také zápasit a prozkoumávat svět. Ten je, jak již padlo na začátku, otevřený, a to opravdu kompletně. Vývojáři tvrdí, že jej budete moct prozkoumávat nezávisle na příběhu.

Pokémon Scarlet a Violet míří na Nintendo Switch. Datum vydání je stanoveno na 18. listopadu 2022.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama