Poplach v Cryteku: Zastaven vývoj Homefront: The Revolution
Homefront: The Revolution Novinka Poplach v Cryteku: Zastaven vývoj Homefront: The Revolution

Poplach v Cryteku: Zastaven vývoj Homefront: The Revolution

Michal Burian

Michal Burian

60

Vývojáři v britském studiu odmítají pracovat, přes měsíc nedostali výplatu.

Reklama

Vypadá to, že finanční situace Cryteku není tak růžová jak si mnozí mysleli. Nedávno jsem vás informoval, že německá společnost má finanční problémy, které mají za následek, že zaměstnanci dostávají pozdě své výplaty a dokonce měl hrozit krach tvůrců prvního Far Cry, sci-fi série Crysis nebo nedávného Ryse: Son of Rome. Crytek se dušoval, že tomu tak není. Teď se zdá, že situace je mnohem horší.

Několik anonymních zdrojů z britského studia Cryteku se svěřilo Kotaku, že situace je neúnosná. Zaměstnanci tamní pobočky přes měsíc neviděli své výplaty a více než stovka jich odešla. Došlo to prý až tak daleko, že vývojáři si neustále stěžují vedení a navíc odmítli nadále pracovat na nadějné akci Homefront: The Revolution. Ta má podle plánu vyjít v příštím roce pro PC, Mac, Linux, PlayStation 4 a Xbox One.

Vydavatelství Deep Silver a vedení Cryteku mají celou situaci společně řešit a dohodnout se na dalších krocích. Samotní zaměstnanci studia Crytek UK doufají, že je koupí Deep Silver a oni budou moci pokračovat ve své práci a dostávat za ní peníze.

Crytek UK sdílí v Nottinghama a jde o tým, který se skládá z bývalých členů Free Radical, autoři TimeSplitters, Haze a Second Sight. Crytek je koupil v roce 2009.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama