Portal ukazuje možnosti HoloLens
Portal Novinka Portal ukazuje možnosti HoloLens

Portal ukazuje možnosti HoloLens

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Zajímavý fanouškovský počin kombinuje prvky Portalu a možnosti augmentované reality.

Reklama

Často se zdá, že augmentovaná realita stojí minimálně z pohledu hráčů na okraji zájmu. Občas se ale objeví zajímavý projekt, hlavně díky možnostem HoloLens od Microsoftu. Jedním z nich je i působivý mod, s nímž jeho autor Kenny Wang kombinuje HoloLens s prvky Portalu od Valve.

Díky modu může uživatel HoloLens v reálném prostředí vidět a používat Portal Gun, umisťovat s ní modré i oranžové portály a různě si hrát s Companion Cube. Kombinace a interakce ikonické kostky a portálů přitom funguje skoro stejně jako v samotném Portalu.

Jde o opravdu působivou práci, která ukazuje kouzlo a možnosti HoloLens a augmentované reality jako takové. Kdo ví, třeba nezůstane jen u fanouškovského projektu a jednoho dne se nápadu zmocní lidé, kteří z celého konceptu vytvoří rozsáhlejší projekt.

Ve Valve se sice zaměřují spíše na virtuální realitu, ale jak známo, tamní zaměstnanci rádi experimentují a najímají tvůrce nadějných a úspěšných počinů. Bez ohledu na možné využití v budoucnu jde ale tak jako tak o povedenou záležitost, která stojí za zhlédnutí. Posuďte sami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama