Pracuje se na druhém Kingdom Come?
KC: Deliverance Novinka Pracuje se na druhém Kingdom Come?

Pracuje se na druhém Kingdom Come?

Michal Burian

Michal Burian

18
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Z fotografie na Twitteru se povedlo zjistit nečekané informace o další hře tvůrců Kingdom Come Deliverance.

Reklama

Daniel Vávra dneska na svém Twitteru zveřejnil několik fotografií ze středověké módní přehlídky ve studiu Warhose. Na jedné z nich lze v pozadí vidět tabuli, na které je napsáno "KCD2-1506". Chce tak Dan naznačit, že pracují na pokračování jejich úspěšné hry a že se děj bude odehrávat v roce 1506, tedy 103 let po ději prvního dílu? To by znamenalo zcela nového hlavního hrdinu za vlády krále Vladislava Jagellonského, kterému se kvůli flegmatickému přístupu k řešení domácí politiky začalo říkat "Král bene".

  • "Po Janovi hrad zdědil Petr z Rožmberka, který v roce 1506 na hradě provedl poslední opravy, ale nadále ho již neudržoval a v roce 1541 se hrad připomíná jako pustý," uvádí Wikipedia.

Rok 1506, u nás vládnou/nevládnou Jagellonci (raději jsou v Uhrách), šlechta se bije o moc s městy a Vladislav Jagellonský toho má dost. Turci útočí na Uhry a on neví, kde mu hlava stojí. Čechy jsou taková daňová pokladnička, ale z hlediska politického periferie, o níž se vladař nestará, takže se tu jede podle hesla "silnější pes...." Ve zkratce takový Divoký západ v Čechách.

POZOR SPOILERY Z PŘÍBĚHU KINGDOM COME: DELIVERANCE

Zasazení nového Kingdom Come do roku 1506 by však mohlo být v rozporu s epilogem Kingdom Come: Deliverance. Ten jasně naznačuje, že jestli se hra dočká pokračování, bude opět sledovat příběh Jindřicha, který se spolu s Janem Ptáčkem a družinou vydává na výlet na Trosky, aby s posvěcením české šlechty pomohl s osvobozením Václava IV. Závěr navíc poukazuje na další možný vývoj původní podstaty příběhu, tedy snahy získat zpět meč Racka Kobyly a najít velitele jednotek, které vypálily Skalici a podílely se na zavraždění Jindřichových, ehm ehm, rodičů. Myslíte že je možné, že by druhý díl tohle všechno nakonec opustil a jen na to o dlouhé desítky let později maximálně sem tam poukázal? [autorem tohoto odstavce je Martin "Cvrnda" Cvrček]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama