Pravděpodobný únik informací o Star Wars: Battlefront prozradil mnoho detailů o hře
Star Wars: Battlefront Novinka Pravděpodobný únik informací o Star Wars: Battlefront prozradil mnoho detailů o hře

Pravděpodobný únik informací o Star Wars: Battlefront prozradil mnoho detailů o hře

Martin Cvrček

Martin Cvrček

30

Pokud jsou zveřejněné informace pravdivé, máme k dispozici řadu informací o zasazení hry do časové osy Star Wars, o mapách, plánech na DLC nebo o propojení s chystanou sedmou filmovou epizodou s podtitulem The Force Awakens.

Reklama

Poměrně uznávaná fanstránka MakingStarWars.net zveřejnila rozsáhlý seznam informací o napjatě očekávaném Star Wars: Battlefront. Zdůrazňujeme, že zatím nejde o potvrzené informace, samotná fanstránka mluví spíše o spekulacích, proto berte raději vše s rezervou. Většina věcí ale zní dost slibně. Posuďte sami.

Pokud jde o zasazení, Battlefront má pokrýt prakticky celou časovou osu viděnou ve filmové sáze. Hlavní pozornost bude minimálně v kampani hry věnována původní trilogii, tedy boji Impéria proti Povstalecké alianci, ale malá část titulu se zaměří i na období Klonových válek z druhé a třetí filmové epizody. Tedy na boj klonů a Republiky proti bitevním droidům a další havěti Separatistů.

Zmíněna je především velkolepá bitva o planetu Coruscant z úvodu Pomsty Sithů (Revenge of the Sith, k vidění níže) a prý také dojde na bitvy z animovaného seriálu Star Wars: The Clone Wars.

Určitá část hry se ale zaměří také na chystanou sedmou epizodu s podtitulem Síla se probouzí (The Force Awakens). Nemáme prý čekat žádná důležitá odhalení, protože vydání Battlefrontu je podle všeho naplánováno na měsíc před premiérou filmu (hra tedy dorazí cca v polovině listopadu 2015), ale můžeme se prý těšit na drobné pokrytí období mezi šestou epizodou s podtitulem Návratem Jediho (Return of the Jedi) a sedmou epizodou.

Finální část příběhové kampaně se má odehrávat před a v průběhu úvodní sekvence nového filmu. Tvůrci z DICE údajně dostali možnost navštívit Pinewood Studios, kde se film natáčel, aby se mohli podívat se na některé objekty a scény a převést je následně do hry.

Jak se zdá, vrací se systém hrdinů, který fungoval už ve druhých Battlefrontech od Pandemicu. Jakmile v boji nasbíráte dostatečný počet bodů, dostanete možnost vžít se do role jednoho z hrdinů a vyzkoušet speciální schopnosti. Systém je údajně stále ve vývoji, ale každý hráč by měl mít alespoň jednou v průběhu zápasu možnost hrdinu vyzkoušet. Jen doufejme, že v DICE nikoho nenapadne zahrnout mezi hrdiny i Jar-Jara Binkse.

Hrdinové budou přitom zahrnovat i postavy ze sedmé epizody, a to jak na straně Impéria, tak na straně Republiky. Ano, zdá se, že povstalci už nejsou povstalci, ale opět Republika. Stejným směrem se koneckonců vydal rozšířený vesmír Star Wars, které Lucasfilm před necelým rokem odstřihnul a postavil mimo oficiální kánon Star Wars.

Podle všeho máme také počítat s masivními bitvami pro 64 hráčů. Každý tým bude mít kapacitu 32 hráčů, tedy stejně jako ve většině dílů série Battlefield. Prý se můžeme těšit i na možnost vykašlat se uprostřed zápasu na konflikt na zemi a přesunout se do bitvy ve vzduchu (a naopak), ale jen v některých herních módech. Samozřejmostí je ale přítomnost mnoha vozidel, pozemních i vzdušných.

A pokud by vás zajímaly konkrétní mapy, prý se můžeme těšit na následující, ačkoliv samozřejmě nevíme, jestli je seznam konečný:

Hoth (ledová planeta z Epizody 5)Endor (zalesněný měsíc z Epizody 6 plný těch mrňavých chlupatých Ewoků)Alderaan (to je ta planeta, kterou zničila první Hvězda smrti v Epizodě 4)Coruscant (hlavní město Republiky a posléze Impéria)Yavin (další les, místo základny povstalců na konci Epizody 4)Tatooine (známá pouštní planeta, v tomto případě z období Epizody 1)Tatooine (z období Epizody 4)Tatooine (do třetice všeho dobrého, tentokrát z Epizody 7)

A teď ta méně pozitivní zpráva. EA a DICE prý mají v záloze "extrémně agresivní" plán na DLC. Můžeme očekávat 5 přídavných balíčků, z nichž první dorazí už na konci letošního roku. Máme ale takový pocit, že u pěti majoritních DLC nezůstane.

Každé z pěti DLC přitom bude spojené s určitou tématikou a první dva nebo tři přídavky se budou soustředit výhradně na obsah ze sedmé epizody. To zahrnuje i postavy z filmu, ačkoliv někteří hrdinové ze Síla se probouzí mají být už v původní hře, řeč je o všech postavách, které jsme mohli vidět v teaser traileru (opět k vidění níže). Takže se zdá, že dostaneme možnost na vlastní kůži vyzkoušet všemi oblíbený nový světelný meč. Jupí!

Původní hra bude zahrnovat také nové verze letounů X-Wing a TIE.

Znovu ale zdůrazňujeme, že zatím nejde o potvrzené informace, i když bychom se vážně nezlobili, kdyby se ukázaly jako skutečné. Pokud by tomu bylo tak, EA by mělo na krku pořádný a nemilý únik.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama