Právě vyšla 16GB verze RTX 4060 Ti
Novinka Právě vyšla 16GB verze RTX 4060 Ti

Právě vyšla 16GB verze RTX 4060 Ti

Jan Urbančík

Jan Urbančík

11
Platformy Windows PC

K recenzentům se karta vůbec nedostala.

Reklama

Bez jakýchkoli fanfár a bližšího oznámení dnes vyšla grafická karta RTX 4060 Ti s 16 GB VRAM. Následuje tak původní 8GB model, jenž dorazil na trh už v květnu. Na rozdíl od něj je však launch opravdu nenápadný a v Česku se zatím karta nedá pořádně sehnat. Nvidia ji navíc neposlala žádným recenzentům, takže na nějaké podrobnější testy si budeme muset počkat. Magazín Techpowerup mimochodem přinesl informaci, že se pokoušel získat kartu všemi způsoby, i těmi neoficiálními. Nvidia ale zamezila jakýkoli přístup ke grafice tím způsobem, že drivery s podporou pro tento model vydala až dnes.

Se specifikacemi je to poměrně jednoduché, jsou totiž prakticky totožné jako klasická RTX 4060 Ti. Karta nabízí 4 352 CUDA jader s boost frekvencí na 2,5 GHz a spotřebou 160 W. Rozdíl je samozřejmě v kapacitě VRAM, tam došlo ke zdvojnásobení z 8 na 16 GB, což by mohlo pomoct v některých hrách, kde 8 GB nestačí. Problém však je, že má karta stále pouze 128bitovou sběrnici a tím pádem i poměrně nízkou propustnost v podobě 288 GB/s, což výkon může srážet dolů, zvlášť ve vyšších rozlišeních.

Zdroj: Nvidia
Zdroj: Nvidia

Oficiální cenovka činí 499 amerických dolarů, o 100 dolarů více než základní RTX 4060 Ti a jen o 100 dolarů méně než poměrně výrazně výkonnější RTX 4070. Ještě před vydáním se navíc mluvilo o tom, že některé dražší modely budou cenou dokonce přesahovat nejlevnější RTX 4070. Teprve se ale uvidí, jak to bude v Česku, kde zatím neznáme ani ceny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama