Před E3 2018: Na co se těšíme a co očekáváme od herního svátku
Speciály Článek Před E3 2018: Na co se těšíme a co očekáváme od herního svátku

Před E3 2018: Na co se těšíme a co očekáváme od herního svátku

Redakce

Redakce

25
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One PlayStation Vita Vita

Co od následujících dnů očekávají členové redakce Zingu. Napište nám do komentářů vaše vyhlídky.

Reklama

V redakci jsme si položili otázku, co očekáváme od letošní E3, tedy největšího herního svátku roku, který už o tomto víkendu startuje s tiskovými konferencemi vydavatelských společností. Napište nám do komentářů, co očekáváte vy, jaké herní pecky chcete z Los Angeles vidět, co by vás skutečně překvapilo atd.

Michal Burian

Před E3 2018: Na co se těšíme a co očekáváme od herního svátku

Schválně jsem se podíval na svá očekávání před loňskou E3 a zjistil jsem, že se zase nejvíc těším na konferenci zelených. V posledních letech mne Microsoft spíše zklamal, má sice nejvýkonnější konzoli na trhu, ale exkluzivit je pomálu. A když už nějaké jsou, tak to není nic moc pro mne. Konečně chci od této americké společnosti vidět „wow“ tiskovou konferenci s celou řadou super her, aby se mi už na Xbox One X pod televizí neprášilo. Tak snad se letos Microsoft probudí a ukáže konečně nějaké trumfy.

Jako druhou věc nemohu opomenout konkurenční Sony. PlayStation 4 Pro se stal plnohodnotnou součástí mého života, a ještě dnes si utírám sliny po dohrání skvělého God of War. Detroit mám teprve rozehraný, a tak nějak vím, že i další exkluzivity budou stát za to. Přece by si to Sony nepokazila. Z modré stáje bych zmínil Spider-Mana. Insomniac Games umějí vytvořit zábavný titul, dokázali to s dvojicí Ratchet and Clank a dle mého se jim to povedlo i u bláznivé akce Sunset Overdrive, na níž sice mnoho hráčů nadává, ale já jsem si hraní užil. Pavoučí muž je navíc můj oblíbený hrdina a rozhodně si za něj chci zahrát.

Vlastně bych mohl na první místo klidně dosadit Sony, ale u ní víme, na co se zaměří. Je však velkou pravděpodobností, že i tak firma překvapí a ukáže něco, o čem se ještě nemluví a my na to budeme čekat minimálně rok, spíše déle…

Poslední můj odstavec věnuji simulátorům a strategií. Už se nemůžu dočkat, až uvidím v pohybu Farming Simulator 19, jenž slibuje revoluci díky novému enginu. Mapy budou větší a detailnější, stroje vymazlenější a snad si tvůrci dostatečně posvítí na fyziku a s ní spojenou simulaci. Když se objeví ještě nějaký simulátor, tak budu rozhodně rád, včetně českých SCS Software a jejich evropských a amerických trucků. Co se strategií týče, tak si přeji ukázku z hraní Age of Empires IV od Relic Entertainment. Do dnes vzpomínám, jak jsem s tátou po LANu hrával jedničku a dvojku.

Před E3 2018: Na co se těšíme a co očekáváme od herního svátku

Martin Cvrček

Pokud jde o konference, podobně jako minulý rok vyhlížím hlavně Bethesdu. Loni si mě získala s Wolfensteinem 2 a The Evil Within 2, letos rád uvidím více z RAGE 2, což je přesně ten typ hry, o které jsem nevěděl, jak moc ji chci, dokud jsem ji nespatřil. Nepřímo odhalené rozšíření Prey se zaměřením na Měsíc si určitě nechám líbit a rozhodně bych nepohrdnul ani novým Doomem. Také jsem upřímně zvědavý, co se vyklube z Falloutu 76. Neměl bych problém s nějakými online prvky, o nichž se intenzivně spekuluje, ale přesto doufám, že hra v první řadě nabídne pořádný singleplayerový zážitek, který v ideálním případě nebude tolik sázet na stavění jako Fallout 4. Hlavně ať nejde o obdobu Battle Royale. Her, jež se budou snažit za každou cenu svézt na popularitě tohoto čím dál otravnějšího pseudo-žánru, bude na E3 bezpochyby i tak víc, než by bylo zdrávo.

U EA bych zase chtěl vidět Star Wars hru od Respawnu. Battlefront 2 momentálně visí nad existenční propastí a je víc než zjevné, že herní Star Wars licence prostě není v dobrých rukou. Jsem ale přesvědčený, že jestli je tu někdo, kdo může za současné situace nabídnout opravdu kvalitní titul z předaleké galaxie, jsou to tvůrci Titanfallu, kteří mě dosud nezklamali. Kdo ví, třeba se i ten Battlefront 2 ještě vykoupí pořádnou prezentací chystaného obsahu. A pokud jde o ostatní společnosti, od Square Enix očekávám odhalení The Avengers a Just Cause 4, těším se na nové záběry z Metra Exodus a jsem zvědavý na to, jak se předvede Remedy se svou příběhovou, byť ne tolik lineární hrou s pracovním označením P7. I Remedy patří mezi studia, která mám v oblibě a která mě ještě výrazně nezklamala, takže bych se nejspíš těšil, i kdyby mělo jít o počin zaměřený na vyplňování daňových přiznání.

Jako velký příznivec CD Projektu RED ale ze všeho nejvíc očekávám Cyberpunk 2077. Myšlenka, že po všech těch letech mlčení konečně uvidíme něco konkrétního a hmatatelného, se mi vážně zamlouvá. Druhá E3 prezentace Zaklínače 3 byla svého času hodně nabitá, a jestli Cyberpunk čeká něco podobného, herní svět by mohl být zase u vytržení. Jen doufám, že se tvůrci poučili z kauzy downgradu Zaklínače 3, kterou zčásti zapříčinila právě příliš bombastická prezentace v rámci E3, a tentokrát ukážou jen to, co bude odpovídat vzhledu finálního produktu. Snad bude odhalení i tak stát za to a Geralt z Rivie se dočká důstojného kyberpunkového nástupce, o němž budeme nadšeně mluvit minimálně po zbytek roku.

Honza Kalný

Posledních několik let stále více a více pociťuji, že je pro mě těžké se na něco v rámci E3 vyloženě těšit. Často se totiž stane, že prezentovaná hra prostě nevypadá tak, jak jsem chtěl nebo si představoval, případně vypadá vážně úžasně a jakmile vyjde, tak je to něco úplně jiného.

To samozřejmě neznamená, že na letošní E3 není nic, co by mě zajímalo. Z těch oznámených věcí je to třeba už zmíněná šílenost jménem RAGE 2, Cyberpunk od CDPR nebo nové Metro. Rozhodně jsem také zvědavý na čerstvě oznámené Assassin's Creed: Odyssey, co je vlastně Fallout 76 zač, jestli se konečně v akci ukáže i pokračování The Last of Us a jak budou vypadat remasterovaná dobrodružství Spyra v nějakých ucelenějších gameplay záběrech.

Nepřehlédněte: Jízdní řád konferencí na E3 2018

Naopak z těch ještě neoznámených her si zase brousím zuby na nového Splinter Cella a z nějakého důvodu pevně věřím i v nového Raymana, jehož poslední dva díly Origins a Legends byly vážně vynikající.

V mém případě tedy, jak vidno, vedou konference Sony a Ubisoftu. Na Microsoft se rád podívám, ale zázraky nečekám, a v případě EA škoda slov. PC Gaming Show je pak někde mezi – zatím mě ani jednou nijak zvlášť nebavila, ačkoli oceňuji její formát.

Přeci jenom je ale ještě jedna konference, od níž čekám velké věci. Tou je samozřejmě ta od Devolver Digital, kteří se tento rok vrací, a to tentokrát i s příslibem oznámení nových her (prosím ať je to The Talos Principle 2, prosím ať je to The Talos Principle 2). Na jejich loňské divadlo ovšem nelze zapomenout a očekávám, že se letos vytasí s něčím podobným.

Michal Jonáš

Před E3 2018: Na co se těšíme a co očekáváme od herního svátku

Abych se přiznal, vyloženě se na žádnou známou hru nijak extra netěším. Což ale neznamená, že bych alespoň na něco nebyl zvědavý. Předně mám rád staré konzole (také si je doma opečovávám), čímž myslím např. Segu Dreamcast. Nedoceněný to stroj, který se k nám nikdy oficiálně nedovážel. Oba díly dobrodružného RPG Shenmue patří k jeho zlatým klenotům a mým oblíbeným kouskům, takže jsem zvědavý na nějaké nové informace ohledně zbrusu nového třetího dílu. Přece jenom jsme toho zatím moc neviděli, tak se snad konečně více ukáže.

Jakkoli silniční odnož Forzy už jen spíše recykluje ty stejné funkce a obsah ze svých starších dílů, doposud její mladší terénní odbočka Horizon posouvala laťku stále výš, až se z ní do třetice stala nejlepší závodní hra s otevřeným světem současnosti. Letošní sudý rok tradičně připadá na podzimní vydání nového Horizonu a tak jsem také zvědav, jestli se série po třech výborných titulech ještě někam posune, nebo začne stejně stagnovat jako její kolegové z Motorsportu. A že by Polyphony Digital třeba náhodou oznámili plnohodnotné Gran Turismo 7?

Jiří Lahner

Na svátek všech hráčů a hráček se každým rokem nesmírně těším, jsou to pro mě druhé Vánoce, respektive první. Je úžasné pozorovat jaké nadšení a spekulativní diskuze E3, coby nejvýznamnější herní akce roku, vyvolává. Přestože místo dění, Los Angeles, zapříčiňuje poměrně znatelný časový posun, vždy si rád přivstanu a s velkou porcí napětí se snažím sledovat všechny konference a hltat každou informaci. Toto jsem dělal několik let před tím, než jsem se vůbec ke psaní o videoherním dění dostal.

Před E3 2018: Na co se těšíme a co očekáváme od herního svátku

Pro letošní ročník mám pár svých kandidátů. Jelikož jsem zarytý konzolista (na té modré straně), dávám většinu svých očekávání právě PlayStationu. Favoritem je beze sporu The Last of Us: Part II, o tomto veleočekávaném titulu vyhlížím každou informaci či zmínku. Sám Neil Druckmann slibuje hromadu novinek, snad se ke slovu dostane také gameplay. S datem vydání bych se nebál ještě počkat, vše se musí pořádně „dopéct.“ Dalším v pořadí je tajemnem opředený Death Stranding. Prozradí Mistr Kojima pořádné info nebo bude pokračovat ve svém oblíbeném pohráváním si s fanoušky? Sony trojici bych uzavřel samurajskou akcí Ghost of Tsushima, snad tvůrci inFamous nezklamou a udrží si minimálně stejný standard. Doufám také v nějaké to překvapení samozřejmě.

Opustím-li PlayStation, už tam tolik lákadel nezbývá. Od Ubisoftu bych vypíchl poslední dny spekulovaný, a nakonec oznámený Assassin’s Creed: Odyssey. Egyptské dobrodružství posledního Origins mě vtáhlo a mile překvapilo. I výletem do Řecka bych se klidně nechal zlákat. A svou „TOP 5“ bych uzavřel Battlefieldem V. Ano, první trailer byl rozporuplný přešlap, ale přesto to chci vidět celé v akci.

Co mě bohužel poslední roky trochu mrzí je, že některé společnosti vydají klidně i měsíc před E3 teaser na nový titul/pokračování. Ze samotných konferencí se potom vytrácí ten element napětí, kdy koukáte na záběry hry s otevřenými ústy a mezi tím vším pátráte v hlavě a říkáte si: „Co to sakra může být?“ Krásným příkladem tohoto pocitu je, nečekané představení The Last of Us: Part II z PSX 2016. Tak přesně takové momenty mi posledních pár ročníků chybí…

Jakub Škrabana

Na letošní E3 2018 se moc těším. Mezi mé favority patří například The Last of Us Part 2, kde očekávám buď další trailer nebo krátký gameplay, abychom konečně viděli, jak to vypadá ve hře. Ještě teď nepohrnu první dílem a zahraji si jak příběhovou linku, tak i multiplayer, který stále hraje hodně lidí.

Dále mě zaujala hra Days Gone. Svět ze zombíky a survival prvky miluju. Krom toho bylo zveřejněno i hodinové video přímo ze hry, které jsem koukal snad 2x a zkoumal, co se dá ve světě dělat.

Jako poslední favorit je předčasně oznámený Assassin’s Creed: Odyssey, který se bude odehrávat v Řecku. Sérii Assassin’s Creed hraji od malička, takže se těším, kam nás příběh v dalším díle zavede. Celou konferenci budu pečlivě sledovat ve dne v noci, abych o tom mohl napsat pár informací, o kterých můžu s vámi čtenáři polemizovat v komentářích.

Ivan Jeziorek

Letošní hráčský svátek jménem E3 mne málem minul. Nějak jsem si vůbec neuvědomil, že už je tak vysoké datum a výstava pomalu klepe na dveře. Při zpětném prohlížení plánů vystavovatelů jsem ze začátku nenašel nic, co by mne vyloženě zaujalo. Nicméně hned v úvodu nezklamalo aspoň Nintendo, u kterého jsem vyloženě zvědavý na tři věci. Uvidíme, jak dopadne Bayonetta 3 a také Fire Emblem pro Switch. Určitě si nenechám ujít návrat Travise ve hře Travis Strikes Again: No More Heroes.

Dalo by se říct, že mne mírně zklamalo i samotné PlayStation, od kterého jsem už dopředu očekával více zajímavých oznámení a ukázek, ale na druhou stranu se Sony může ještě v průběhu výstavy s něčím zajímavým vytáhnout. I když jeden (nebo dva) tituly ve mne budí naději. Mé zraky se proto raději přesunuly přímo na stánek Square Enixu, protože prostě novinek kolem Dragon Questu není nikdy dost a vývojářský moloch SQ počítá s uveřejněním infa o Dragon Questu Builders 2 a Dragon Questu XI: Echoes of an Elusive Age. Ujít si nenechám ani Final Fantasy VII Remake, i když tak nějak vnitřně cítím, že finální produkt bude mírným zklamáním.

Přesným opakem pro mne můžou být zase informace od Devolver Digital ohledně Serious Sama 4: Planet Badass. Tato série mne doprovází od svého prvního dílu a ačkoli dvojku zrovna nemusím, všechny ostatní díly, a rematerované edice, mám proběhnuté několikrát po sobě.

Tak, konečně nastal čas vrátit se k PlayStationu. Ačkoli je prozatím oznámených her pomálu, jak jsem už uvedl výše, něco se přeci jen najde. Dost hodně jsem zvědavý na Death Stranding a Ghost of Tsushima. Prvně jmenovaná věc je prostě divná a už toto konstatování stačí k vytváření tisíce domněnek. Ať už se ale objeví jakékoli nové video, budeme si muset počkat až na vydání plné hry, abychom sami mohli přijít na smysl tohoto titulu a na poselství, které s sebou nese. O to víc mne zaujal trailer ke Ghost of Tsushima. Prostředí a doba, do které je hra zasazena je pro mne hodně velkým lákadlem. Otevřený svět roku 1274, mongolská invaze a samuraj jako hlavní hrdina? Co víc si může lehký japanofil přát.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama