Představeno první rozšíření pro hru Zelda: Breath of the Wild
The Legend of Zelda: Breath of the Wild Novinka Představeno první rozšíření pro hru Zelda: Breath of the Wild

Představeno první rozšíření pro hru Zelda: Breath of the Wild

Michal Burian

Michal Burian

4

Nintendo ukázalo oblast speciální výzvy, nové masky a novou obtížnost z prvního dodatečného balíčku.

Reklama

Už jste dostatečně prozkoumali The Legend of Zelda: Breath of the Wild? Tak to jste ve hře utopili minimálně 50 hodin, ale spíše přibližně o 50 hodin více. Pokud vám to nestačilo a toužíte po dalším dobrodružství, tak Nintendo zveřejnilo trailer lákající na nový obsah. Ten je zahrnut v takzvaném Expansion Passu a do Zeldy přinese celou řadu nových příběhů, výzev a mnoho dalšího.

V traileru uvidíte detailněji oblast, kde se bude odehrávat speciální výzva Trial of the Sword, nové masky a novou úroveň obtížnosti pojmenovanou Master Mode. Díky ní má být The Legend of Zelda: Breath of the Wild opravdovou výzvou.

To vše bude součástí prvního dodatečného balíčku. Podrobnosti o něm se dočtete níže. Vyjde 30. června a jeho plnohodnotný název je Master Trials - DLC Pack 1. Poté ale vyjde ještě druhý balíček - The Champions' Ballad. O něm ale zatím nic nevíme.

Trial of the Sword je speciální výzva. Tou projdete v jednom z posvátných míst a na Linka v ní čeká jedna vlna nepřátel za druhou. Potíž je v tom, že na začátku výzvy nebude mít Link k dispozici žádné zbraně ani vybavení. Musíte si tak poradit, získat zbraně a postupně se přesouvat do dalších místností výzvy. Na samotném konci (místností je 45) na vás čeká odemknutí skutečné síly Master Swordu.

Hero's Path Mode vám na mapě znázorní cestu, kterou jste za posledních 200 hodin prošli. Na mapě uvidíte, kde jste strávili nejvíce času a jakou oblast jste ještě dostatečně neprozkoumali. Díky tomu máte nalézt nová dobrodružství, svatyně a třeba i zkratky.

Pokud jste zatoužili po vyšší obtížnosti, tak se vám zalíbí Hard Mode. Ten u nepřátel aktivuje postupnou regeneraci zdraví, bude tak důležité, abyste protivníka, kterého zasáhnete, zlikvidovali co nejdříve. Zároveň všichni nepřátelé budou o jeden level zkušenější. Například červení Bokoblini z normální obtížnosti jsou na úrovni modrých Bokoblinů.

Po stáhnutí prvního DLC se vyplatí prozkoumat svět. Někde naleznete Travel Medallion, pomocí něhož jakékoliv místo proměníte v fast travel bod (místo pro rychlé cestování). Jen pozor, naráz budete moci mít vždy jen jeden bod.

Další novinkou je osm truhlic, ve kterých naleznete zbroj a kostýmy z předchozích The Legend of Zelda titulů. K jejich nalezení vám mají pomoci nové nápovědy. Takto budete moci nalézt i masku Korok. Ta vám poté pomůže objevit Korok semínka (celkem jich je 900). Když budete mít masku na sobě a budete dostatečně blízko některému ze semínek, tak se maska zatřese.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama