Představeny finální HW nároky Immortals of Aveum
i Zdroj: Ascendant Studios
Immortals of Aveum Novinka Představeny finální HW nároky Immortals of Aveum

Představeny finální HW nároky Immortals of Aveum

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Na všech konzolích má hra běžet v 60 FPS.

Reklama

Vydání "magické střílečky" Immortals of Aveum, která patří do první vlny titulů vyvinutých na Unreal Enginu 5 (využívá technologie jako Nanite, Lumen či Niagara), už je za dveřmi a vývojáři ze studia Ascendant nyní přišli s finálními HW nároky. Ty předčasné zveřejnili už před pár měsíci, nyní je však doplnili o další podrobnosti.

Nutno říct, že nejsou vůbec nízké. Na low detaily při 1080p (upscale ze 720p) a 60 FPS budete potřebovat grafickou kartu Radeon RX 5700 XT nebo GeForce RTX 2080 Super, což je trochu zvláštní kombinace, protože 2080 Super je výrazně výkonnější. Dál už dávají doporučené grafiky trochu větší smysl, podívat se na ně můžete v tabulce níže. Byť skok z High 4K 60 FPS na Ultra 4K 120 FPS (obojí upscale ze 1440p) mi u uvedených karet skutečně smysl nedává, ale možná tím jen chtěli vývojáři vyjádřit, že tohle je ten "maximální" zážitek, protože na trhu nic výkonnějšího není.

Zdroj: EA
Zdroj: EA

Prohlédnout si můžete také procesory, které se (opět až na to nejvyšší nastavení, kde byly použity ta úplně nejlepší CPU) škálují relativně podle očekávání. Dále budete potřebovat 16 GB RAM a 70 GB místa na disku, přičemž je doporučeno SSD.

Pokud nesplňujete ani minimální požadavky, tak nezoufejte. Vývojáři uvádí, že hru nyní testují na méně výkonné sestavě s GTX 1070 a Intel Core i7-8700K, přičemž frame rate se pohybuje okolo 40 FPS. Slibují, že ještě dodají přesné specifikace pro 1080p a 30 FPS.

Nemusíte se ale spoléhat jenom na tabulku, studio pro hru vytvořilo také nástroj pro měření výkonu. Ten vám v nastavení ukáže, kolik "budgetu" z celkového výkonu GPU a CPU ještě můžete využít, abyste měli ucházející frame rate. Nastavení celkově mimochodem vypadá poměrně komplexně a hra podporuje upscaling pomocí DLSS i FSR 2.

Pokud jde o konzole, tak vývojáři slibují 60 FPS na PS5 i Xbox Series X|S při "maximálním rozlišení vaší televize", což je velmi vágní, ale naznačuje to 4K, minimálně na PlayStationu 5 a Xboxu Series X. I zde byl použit upscaling, konkrétně FSR 2, další podrobnosti ale tvůrci nedodali.

Immortals of Aveum vychází 22. srpna na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama