Představeny poslední mapy z Battlefield 3
Battlefield 3 Novinka Představeny poslední mapy z Battlefield 3

Představeny poslední mapy z Battlefield 3

Michal Burian

Michal Burian

113

Připraveni seznámit se s posledními pěti multiplayerovými mapami, které jsou součástí očekávané válečné akce Battlefield 3?

Reklama

Švédské studio EA DICE tento pátek odhalilo první čtyři multiplayerové mapy z Battlefield 3 a nyní jsme se dočkali popisu zbývajících pěti map.

Seznamte se tedy s multiplayerovovou mapou Grand Bazzar (pracovní název Bazaar), která podporuje všechny herní módy, a zavede nás do bitvy o střední Teherán. Ta dosáhla svého druhého týdne, i když se původně předpokládalo, že skončí během několika dnů. Ruské a americké síly se přesunuly do tohoto starobylého města, které chtějí ovládnout.

Vývojáři k mapě dále dodali, že hlavní myšlenkou při vytváření mapy bylo přenést boj do centra Teheránu. Město je už poničené.

Grand Bazzar je klasickou zrcadlovou mapou, kde mají obě strany velice podobné cesty, boční uličky a možnosti dostat se na vyvýšený bod k lepšímu přehledu o celkovém dění. Na této mapě je velmi oblíbená brokovnice, protože jde o mapu, kde se hráči střetávají tváří v tvář.

Druhou představenou mapou je mapa Caspian Border, česky Kaspické hranice (pracovní název Forest), kde hráči bojují s vozidly ve velkém údolí. Mapa podporuje všechny módy.

Její příběhové pozadí vypráví o ruských výzvědných jednotkách, které vybudovaly tábor na turkmenské straně hranic s Íránem a nadále pokračují v obsazování hraničního přechodu za pomoci vojenské techniky.

Mapa se čas od času objevila v otevřené betě a podle vyjádření designerů má představovat klasickou totální válku s vozidly v sérii Battlefield. Jde o svěží mapu se zeleným kontrastem. Hraniční přechod dělí mapu na dvě části, díky čemuž se můžete těšit na zajímavý zlom ve vizuálním i herním stylu.

Na mapě Caspian Border si užijete jeden z nejlepších zážitků s vojenskou technikou, poněvadž vzdálenosti mezi tábory nejsou malé – pěšky by to trvalo příliš dlouho. Na mapě se navíc vyskytují skoro všechny typy vozidel, včetně stíhaček.

Další mapou je Seine Crossing (pracovní název Paris), která taktéž podporuje všechny módy. Mapa je zasazena do centra Paříže, kde Američané podnikají invazi do ruské okupované Paříže. Mapa má dvě části, které odděluje řeka Seina. Hlídková vozidla se pohybují po větších cestách, zatímco pěchota využívá úzké uličky k plížení, aby se bez povšimnutí dostala do druhého nebo třetího patra domu, kde získá lepší taktickou pozici. Druhá strana tomuto ohrožení může zamezit tím, že zničí fasádu budovy. V poslední části mapy – uvnitř banky, musí hráči lehce změnit taktiku kvůli vnitřním prostorům.

Předposlední představenou mapou je Noshahr Canals (pracovní název Canals – kanál), jež podporuje všechny módy, a podle stručného popisu nabízí smíšené bitvy v průmyslové oblasti. Mapa se odehrává v okamžiku, kdy mariňáci zahajují útok na důležitý přístav na průplav Noshar. Jde o velmi důležitý strategický přístav - lodě s velkým ponorem dopravují velké náklady.

Hlavní myšlenou při návrhu mapy bylo vytvořit lokalitu, s kontrastem městského, venkovního, vojenského a průmyslového prostředí. Východiskem bylo vytvořit průmyslový přístav, kde se bude moci pohybovat pěchovat, těžká technika i čluny. Útočný tým začne svou operaci na letadlové lodi. Za pomoci obojživelných vozidel, člunů a helikoptér se musí dostat na pobřeží, kde se nachází odlišné základny s nádechem průmyslového stylu.

Poslední multiplayerovou mapou je Kharg Island (pracovní název Kharg). Opět se můžete těšit na podporu všech módů. Ze stručného popisu se dozvíme, že mapa nabízí obojživelný útok na ostrově Kharg. Což je největší íránské exportní místo, které se snaží Američané ovládnout. Pokud se jim to podaří, Rusové nebudou mít přístup k důležitým ropným zásobám.

Jde o druhou mapu, kde můžete jezdit se čluny. Mapa je rozprostřena, nabízí tak možnost cestovat pomocí vozidel. Start bitvy se odehrává na pobřeží, kde naleznete velmi dobře opevněné pláže, které musíte prorazit a následně zaútočit na otevřené prostranství ostrova.

Kompletní seznam multiplayerových map:

- Caspian Border / Level Designer: Diego Jimenez

- Damavand Peak / Level Designer: Niklas Åstrand

- Grand Bazaar / Level Designer: Niklas Åstrand

- Kharg Island / Level Designer: Inge Jøran Holberg

- Noshahar Canals / Level Designer: Niklas Åstrand

- Operation Firestorm / Level Designer: Inge Jøran Holberg

- Operation Métro / Level Designer: Inge Jøran Holberg

- Seine Crossing / Level Designer: Diego Jimenez

- Tehran Highway / Level Designer: Niklas Åstrand

Přečtěte si také popis prvních čtyř map.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama