Přehled HW novinek z 10. týdne
Novinka Přehled HW novinek z 10. týdne

Přehled HW novinek z 10. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy Windows PC

Vydání RTX 3090 Ti je za dveřmi, AMD chystá FSR 2.0.

Reklama

RTX 3090 Ti vyjde na konci března, 3070 Ti 16 GB zřejmě nikdy

Nvidia na letošní CES konferenci představila kartu RTX 3090 Ti a slíbila, že později v lednu představí podrobnosti. To se však nestalo a po kartě jako by se slehla zem. Postupně se začínaly objevovat informace, že nový model trpí na softwarové i hardwarové problémy a nebylo vůbec jasné, kdy se ho přesně dočkáme a jestli vůbec. Nyní to vypadá, že se nedostatky povedlo vyladit, protože magazín Videocardz přinesl zprávu od svých zdrojů, že RTX 3090 Ti už má datum vydání.

Zdroj: Videocardz
Zdroj: Videocardz

Konkrétně má být stanoveno na 29. března, kdy údajně vyjdou také recenze. Redaktoři se to dozvěděli přímo z oficiálních informací o embargu, které byly dodány partnerským společnostem Nvidie. Potvrdil se tak dřívější únik z fóra Chiphell. Ten mimochodem tvrdil, že RTX 3070 Ti se 16 GB VRAM, o které se dříve spekulovalo, byla zrušena a nejspíš nikdy nevyjde.

FSR 2.0 by mohlo být představeno už za dva týdny

Zatímco technologie DLSS od Nvidie už si masivním upgradem prošla, FSR od AMD je stále ve své první verzi. Začíná to ale vypadat, že se i tato upscalovací technologie brzy dočká velkého vylepšení. S informací přišel Twitter účet CapFrameX, o čemž následně napsala článek stránka Videocardz. Ani druhá verze nemá potřebovat umělou inteligenci (na rozdíl od DLSS) a bude fungovat napříč všemi výrobci grafických karet. Výkon i kvalita mají být "působivé". S tím souhlasí také Paul z kanálu RedGamingTech, který tvrdí, že upgrade na druhou verzi bude masivní.

Nejlepší na tom je, že oznámení bychom se mohli dočkat už za necelé dva týdny na akci GDC. AMD má totiž v plánu prezentaci s názvem "Next-Generation Image Upscaling for Games", což by samozřejmě dokonale sedělo na FSR.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama