Přehled HW novinek z 20. týdne
Novinka Přehled HW novinek z 20. týdne

Přehled HW novinek z 20. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Windows PC

Nové informace o FSR, Computex se blíží.

Reklama

Vítejte u týdenního souhrnu novinek ze světa hardwaru.

Dozvíte se to nejpodstatnější, co se v uplynulém týdnu stalo, od všemožných leaků až po vydání nových produktů.

Můžete se na něj těšit každou sobotu ve 20:00.

Nové informace o FSR

Před pár dny byl nečekaně zveřejněn patent, který si AMD nechalo vystavit už v listopadu 2019, a týká se chystané technologie FidelityFX Super Resolution, což má být konkurence DLSS od Nvidie. Nedávno se objevily informace, že by mohla být vydána už v červnu, ale zatím jsme ani pořádně nevěděli, jak funguje. To se mění právě se zveřejněním patentu.

Přehled HW novinek z 20. týdne

V něm se totiž dozvídáme, že AMD využije kombinaci lineárního a nelineárního upscalingu. To by mělo pomoct výsledné kvalitě obrazu. Zároveň potvrzuje, že technologie půjde využít i na ostatních platformách. Důležité by to mohlo být hlavně pro konzole aktuální generace (Xbox Series a PlayStation 5).

Computex 2021 se blíží

Ještě před největší herní akcí E3 nás čeká tradiční veletrh zaměřený na elektroniku obecně. Řeč je samozřejmě o Computexu, který letos proběhne na přelomu května a června. Všichni tři velcí hráči na poli procesorů a grafických karet už oznámili své konference.

Intel

Jako první představí své novinky Intel na keynote s názvem Innovation Unleashed. Slova se ujme viceprezidentka společnosti Michelle Johnston Holthaus, ale na pódiu se objeví také Steve Long a Lisa Spelman. Z popisu to vypadá, že se bude hodně mluvit o cloudu a data centrech, ale snad se dozvíme i novinky ohledně nadcházející generace procesorů pro PC s označením Alder Lake. Konference bude trvat 30 minut a proběhne 31. května ve 4:00 ráno.

Nvidia

Další na řadě bude Nvidia. Slova se stejně jako při poslední konferenci na CES ujme viceprezident Jeff Fisher. Je prakticky jisté, že právě zde budou představeny grafické karty RTX 3070 Ti a 3080 Ti, o kterých se v posledních týdnech hojně spekulovalo. Vydání by mělo následovat jen pár dnů po akci. Ta proběhne ve stejný den jako Intel, tedy 31. května, ale v 16:00 našeho času.

AMD

Jako poslední se představí AMD v čele se CEO Lisou Su. Očekával bych oznámení grafických karet RX 6600 a 6600 XT, řada by měla přijít i na GPU pro notebooky. Teoreticky bychom se mohli dočkat také nových oznámení ohledně procesorů a možná i FSR. Máme se tedy na co těšit. Konference začne 1. června ve 4:00 ráno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama