Přehled HW novinek z 26. týdne
Novinka Přehled HW novinek z 26. týdne

Přehled HW novinek z 26. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC

Nvidia vylepšuje DLSS a AMD se chystá na oznámení nové grafické karty.

Reklama

Nvidia zřejmě chystá režim Ultra Quality pro DLSS

AMD nedávno vydalo svou technologii FidelityFX Super Resolution, která představuje konkurenci pro DLSS od Nvidie. A přestože druhá zmiňovaná funkce má stále navrch, Nvidia se ji chystá vylepšit. Dosud byly dostupné jen režimy Ultra Performance, Performance, Balanced a Quality, uživatel na Redditu s přezdívkou Reinhardovich si ale všiml, že v dokumentaci Unreal Enginu je zmíněn ještě jeden mód – Ultra Quality. Podrobnosti o něm zatím neznáme, ale přibýt mi mohl v jednom z chystaných updatů.

Zdroj: Reinhardovich
Zdroj: Reinhardovich

V Digital Foundry mezitím vyzkoušeli dosud nejnovější verzi DLSS 2.2, která už je v některých hrách dostupná a podle jejich zjištění odstraňuje tzv. ghosting. Jde o nepříjemný efekt, kdy určitý objekt vidíte na obrazovce několikrát. Někde sice problémy přetrvávají, ale už zdaleka nejsou tak velké jako ve verzi 2.1.

Zdroj: Digital Foundry
Zdroj: Digital Foundry

Oznámení Radeonu RX 6600 XT je nejspíš velmi blízko

CEO společnosti AMD Lisa Su na letošním CES v lednu řekla, že ještě v prvním pololetí tohoto roku se dočkáme vydání dalších grafických karet s architekturou RDNA 2. Skutečně jsme se dočkali, a to už v březnu, kdy byl vydán Radeon RX 6700 XT. Na konferenci jsme však viděli ještě jeden render menší grafické karty, která dosud vydána nebyla.

Zdroj: Videocardz
Zdroj: Videocardz

Vypadá to ale, že toto GPU, jež by mohlo nést název Radeon RX 6600 XT, by mohlo být už velmi blízko. Web Videocardz totiž obdržel obrázek renderu této karty, který je podle jejich informací skutečný. Přijít by pak mohla i varianta bez „XT“, přičemž oba modely mají nabídnout 8 GB GDDR6 VRAM a 32 MB Infinity Cache. Snad se tedy oznámení dočkáme už brzy. Ceny grafických karet sice stále nejsou ani zdaleka ideální a ve většině případech dvojnásobné, ale dostupnost už je poměrně solidní, takže vydávání nových produktů opět začíná mít smysl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama