Přehled HW novinek z 28. týdne
Novinka Přehled HW novinek z 28. týdne

Přehled HW novinek z 28. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Windows PC

Výkon Arc A750, Windows 12 možná už za dva roky.

Reklama

Arc A750 má přinést výkon vyšší než RTX 3060

Intel po dlouhé době promluvil o chystaných grafických kartách Arc, které byly už několikrát odloženy. Tentokrát jsme se dočkali nových informací ohledně GPU Arc A 750, jednoho z nejvyšších modelů.

Společnost přišla s grafem, který model srovnává s RTX 3060 od Nvidie. Jde však jen o vzorek z pěti vybraných her, v nichž, jak sám Intel tvrdí, karta exceluje. Nemusí tedy jít o zrovna reprezentativní vzorek. Na výsledky se každopádně můžete podívat níže.

Přehled HW novinek z 28. týdne

Arc A750 je rychlejší ve všech pěti titulech, kterými jsou F1 2021, Cyberpunk 2077, Control, Borderlands 3 a Fortnite. Výkon to samozřejmě není nijak zázračný, ale bude záležet na tom, jak Intel kartu nacení. A také, kdy vyjde nová generace grafik od Nvidie a AMD, které budou o úroveň jinde.

Microsoft přehodnocuje plány, zřejmě znovu najede na tříroční cyklus systému Windows

Není tomu tak dávno, co Microsoft prosazoval operační systém, který má po dlouhou dobu dostávat aktualizace. Windows 10, vydaný v roce 2015, měl být tím posledním. Jenže, jak už samozřejmě víme, nakonec to dopadlo úplně jinak a loni na podzim vyšel Windows 11. A nyní magazín Windows Central informuje o tom, že se možná vše vrátí do starých kolejí.

Microsoft údajně plánuje znovu najet na tříletý cyklus, tedy vydávat nový systém každé tři roky. Potenciální Windows 12 by tak mohl zamířit na trh už na podzim roku 2024. Redmondský gigant prý dále mění přístup k aktualizacím. Zatímco doposud jsme vždy dostali dva velké updaty ročně, nyní se prý chce zaměřit spíše na menší, ale zato častější přidávání nových funkcí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama