Přehled HW novinek z 34. týdne
Novinka Přehled HW novinek z 34. týdne

Přehled HW novinek z 34. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC

Nvidia chystá konferenci, Intel Arc otestován v 50 hrách.

Reklama

Nvidia oznámila konferenci, ale RTX 40 nečekejte

Společnost Nvidia chystá i letos svou akci GTC, jež se zaměřuje především na technologie okolo umělé inteligence. Nyní oznámila, že v rámci celé akce uspořádá konferenci, kde se ujme slova samotný CEO Nvidie Jensen Huang. Uskuteční se 20. září v 17:00 a má být klasicky vysílána na různých platformách. Oznámení RTX 40 tady ale nečekejte, o herních grafikách totiž nejspíš ani nebude řeč.

Aktuální generace byla představena ve speciálním livestreamu, který proběhl 1. září 2020. Je poměrně zvláštní, že se Nvidia k Lovelace zatím moc nehlásí, v tuhle dobu před dvěma lety už totiž na RTX 30 dávno lákala. Tak uvidíme, jakým způsobem bude nakonec nová generace oznámena.

Jak si vede Intel Arc napříč různě starými tituly?

Grafická karta Arc A380 je konečně oficiálně venku i mimo Čínu, konkrétně ve Spojených státech. Po několika měsících se tak může dostat k více zákazníkům, ale i redakcím, které se zaměřují na testování hardwaru. A byl to magazín PC Games Hardware, jenž přišel s velmi zajímavým testem. Zkoušel spustit a hrát 50 různě starých titulů a namísto klasického měření FPS se zaměřil na funkčnost.

Zdroj: PC Games Hardware
Zdroj: PC Games Hardware

Intel avizoval předem, že optimalizace bude špatná především ve starších titulech, ale většina testovaných paradoxně fungovala správně. Pouze Max Payne 2, jenž běží na velmi starém DirectX 8, nešel spustit vůbec. Problémy však potkaly hned několik moderních her, například Halo Infinite, Spider-Man Remastered, Farming Simulator 22, Psychonauts 2 či před pár dny vydané Saints Row. Přitom tři z těchto titulů používají DirectX 12, u něhož Intel slibuje perfektní optimalizaci. Je tedy vidět, že má společnost po stránce softwaru ještě velký kus práce.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama