Přehled HW novinek z 40. týdne
Novinka Přehled HW novinek z 40. týdne

Přehled HW novinek z 40. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy Windows PC

Nové informace o kartách od Nvidie, Radeon RX 6600 má vyjít už příští týden.

Reklama

Nvidia zřejmě chystá RTX 3090 Ti a novou verzi 3070 Ti

Spekulace o vylepšených kartách od Nvidie s označením Super se mění pomalu každým dnem. A teď není řeč pouze o specifikacích, ale také samotných názvech. Právě ty se nejspíš opět změnily, alespoň o tom informuje magazín Videocardz.

Zdroj: Videocardz
Zdroj: Videocardz

Ten tvrdí, že podle jeho zdrojů Nvidia připravuje kartu RTX 3090 Ti (nikoli Super), která má mít opravdu vysokou spotřebu, konkrétně 450 W, tedy o 100 W víc než původní 3090. Dále má karta dostat nový konektor, ale jak přesně bude vypadat, to zatím není jasné. Grafika má nabídnout 10 752 CUDA jader a 24 GB GDDR6X VRAM. Vydání je údajně stanoveno na leden 2022.

To ale není jediná karta, o které se mluví. V přípravě je prý také RTX 3070 Ti s 16 GB GDDR6X VRAM, jež by potenciálně také mohla vyjít už v lednu. Vše je teď ale velmi nejasné a Nvidia velmi mlží ohledně toho, jaké karty plánuje vydat. Jedna věc přesto jasná je – něco vydat musí, aby mohla konkurovat přicházejícím grafikám Arc od Intelu.

Údajné finální specifikace Radeonu RX 6600

Zdroj: Videocardz
Zdroj: Videocardz

Je tu ještě jedna zpráva, se kterou přišel magazín Videocardz. Konkrétně jde o finální specifikace karty Radeon RX 6600. Ta má mít 1 792 stream procesorů a takt až 2 491 MHz. VRAM by měla být 8 GB GDDR6, ale velmi pravděpodobně se dočkáme také 4GB modelu. Cena se pak očekává okolo RTX 3060. Zajímavé však je, že Videocardz mluví už o vydání 13. října, což je za čtyři dny, přičemž oficiálně jsme zatím o kartě neslyšeli ani slovo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama