Přehled HW novinek ze 46. týdne
Novinka Přehled HW novinek ze 46. týdne

Přehled HW novinek ze 46. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

18
Platformy Windows PC

Nvidia reaguje na tavící se konektory, RTX 4080 se moc neprodává.

Reklama

Roztavené konektory jsou velmi ojedinělým problémem, tvrdí Nvidia

YouTube kanál Gamers Nexus před pár dny přinesl rozsáhlé video, kde byly testovány adaptéry, které používá nová řada grafických karet společnosti Nvidia. V poslední době se totiž množí případy jejich tavení, kdy jejich část vyloženě shoří a přestanou fungovat.

Analýza Gamers Nexus ukázala, že chyba je na straně uživatele, ale také designu. Problém se podařilo reprodukovat, když měl konektor špatný kontakt, ale také pokud se v něm nacházel objekt už z výroby, který by tam neměl co dělat.

Na to už konečně zareagovala i samotná společnost Nvidia, jež tvrdí, že případy selhání adaptérů jsou velmi ojedinělé. Zatím prý ví pouze o 50 případech a jako hlavní problém uvádí špatnou instalaci. Firma však dodává, že bude pokračovat v podpoře zákazníků a bude přijímat vrácení zboží.

RTX 4080 dorazila na trh, ale zájem moc velký není

16. listopadu dorazila na trh grafická karta GeForce RTX 4080, která se výkonem zařadila mezi RTX 3090 Ti a 4090, jak ukázala například recenze kanálu Hardware Unboxed. Blíž má každopádně spíš k RTX 3090 Ti, čemuž příliš neodpovídá vysoká cenovka – 1 199 dolarů, která je v Evropě ještě mnohem vyšší.

Není tedy divu, že o kartu není takový zájem, jaký si nejspíš Nvidia představovala. Zatímco RTX 4090 se prakticky okamžitě vyprodala, 4080 se i pár dnů po vydání stále nachází ve skladech. Výhoda Nvidie zatím je, že nemá konkurenci, ale to se brzy změní. Nové grafické karty od AMD vyjdou 13. prosince. Není úplně vyloučeno, že nakonec bude Nvidia donucena snížit ceny, které jsou momentálně opravdu velmi vysoké.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama