Přehled HW novinek ze 48. týdne
Novinka Přehled HW novinek ze 48. týdne

Přehled HW novinek ze 48. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC

Oficiální potvrzení RTX 2060 12 GB, AMD a Intel oznámili své konference na CES.

Reklama

RTX 2060 12 GB oficiálně potvrzena

O možné RTX 2060 s 12 GB VRAM se spekulovalo opravdu dlouho, ale nyní jsme se konečně dočkali potvrzení. Nvidia ji nejdříve zmínila v nových driverech a o pár hodinách později také přidala na své oficiální stránky. Oficiální specifikace jsou podle očekávání: 2 176 CUDA jader, frekvence 1 470 MHz s boostem na 1 650 MHz. Paměť už podle názvu karty nabídne 12 GB GDDR6, její ostatní parametry však zůstávají stejné.

Přehled HW novinek ze 48. týdne

Karta se podívá do obchodů už 7. prosince, ale zatím neznáme oficiální cenovku. RTX 2060 12 GB navíc nebude mít Founders edici, takže se budeme muset spolehnout na partnery Nvidie a jak už je v této době zvykem, jejich karty budou velmi předražené.

AMD a Intel oznámili své konference na CES 2022

Už za měsíc nás čeká tradiční akce CES, která se věnuje obecně elektronice a chybět samozřejmě nebudou ani tři největší hráči na poli procesorů a grafických karet v podobě AMD, Intelu a Nvidie. První dvě zmíněné společnosti už svou konferenci oficiálně oznámili.

Jako první přijde na řadu AMD, které má stream naplánovaný na 4. ledna v 18:00 našeho času. Očekávat můžeme představení Ryzenů 6000 pro notebooky a Ryzenů V-Cache pro desktopy. Co se týče GPU, nejspíš dojde na oznámení Radeonu RX 6500 XT a RX 6400, případně alespoň jedné z těchto karet.

Konference Intelu se bude konat krátce po skončení AMD, a to už v 19:00 středoevropského času. Dočkat bychom se měli oznámení nových modelů procesorů Alder Lake a snad také podrobnějšího představení první generace grafických karet Arc s označením Alchemist. Zatím to ale vypadá tak, že pokud na ně dojde řada, bude řeč především o GPU pro notebooky.

Přehled HW novinek ze 48. týdne
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama