Přehled některých japonských her, chystaných pro Switch
I am Setsuna Novinka Přehled některých japonských her, chystaných pro Switch

Přehled některých japonských her, chystaných pro Switch

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

13

Xenoblade Chronicles 2, Disgaea 5 Complete, I Am Setsuna, Fire Emblem Warriors nebo zajímavý Project Octopath Traveler.

Reklama

Nintendo Switch mělo být podle prvních náznaků takovou malou herní revolucí. I ty nejlepší záměry musí být podpořeny spoustou další drobností. Jedním z podstatných aspektů nové konzole je odpovídající množství zajímavých her. Co všechno nás čeká v den startu Switche, si můžete přečíst už v předchozí novince, teď se podíváme na zoubek vyloženě japonským titulům, z nichž některé nakonec dorazí i na západ.

Xenoblade Chronicles 2

Prvním, a asi i největším, lákadlem budou určitě Xenoblade Chronicles 2. Monolit Soft oznámil vydání svého pokračování někdy na rok 2017. Setkáme se s úplně novým hrdinou, který bude hledat Elysium. Jeho cesta jej ale zavede na zcela nový svět.

Hlavním režisérem hry je Tetsuya Takahashi z Monolith Software Inc., který má za sebou práci i na Xenoblade Chronicles a Xenoblade Chronicles X. Na designu postav pracuje Masatsugu Saito a na hudbě se podílí Yasunori Mitsuda, ACE (Tomori Kudo, ChiCO), Kenji Hiramatsu a Manami Kiyota.

Disgaea 5 Complete

Další sérií, která nově zavítá na Nintendo Switch, je Disgaea od NIS America. Pátý díl s názvem Disgaea 5 Complete má v Severní Americe a v Evropě vyjít ještě letos na jaře. Krabicové verze standardní a limitované edice hry jde už teď předobjednat na NIS America Online Store.

Disgaea 5 Complete je strategické RPG, které nabízí stovky hodin over-the-top akce. Tato série už byla několikrát oceněna, ale vůbec poprvé se dostane na ven, na takřka mobilní platformu. Hra obsahuje všech osm bonusových scénářů, 4 fanoušky oblíbené postavy a 3 třídy postav, které vyšly u Disgaea 5: Alliance of Vengeance na PlayStationu 4 jako DLC.

I Am Setsuna

Square Enix chce v Japonsku vydat pro Switch i RPG I Am Setsuna. Hra má vyjít společně s konzolí, tedy 3. března. O západním uvolnění doposud nevíme.

I Am Setsuna je v současné době k dispozici ve verzích pro PlayStation 4, PS Vita a pro PC. PS Vita je ale exkluzivně k mání jen v Japonsku.

Fire Emblem Warriors

Nintendo, Koei Tecmo a Omega Force mají společně pracovat na hře Fire Emblem Warriors pro Switch. O co konkrétně půjde, nebo kdy se hry dočkáme, zatím nevíme, ale první přibližný termín je léto letošního roku.

Project Octopath Traveler

Square Enix se nechal v souvislosti s konzolí Nintendo Switch slyšet, že připravuje nové RPG jménem Project Octopath Traveler. Můj osobní názor je takový, že jde pouze o pracovní název, a i když neznáme ani přibližný termín vydání, dělá na něm stejný tým, který má na svědomí série Bravely. Takže by mohlo jít o celkem kvalitní záležitost.

Dragon Quest Heroes I•II

Square Enix hodlají na Switchi zrecyklovat oba díly série Dragon Quest Heroes a oznámili vydání Dragon Quest Heroes I•II. Kompilace má v Japonsku vyjít společně s konzolí 3. března a obsahuje jak Dragon Quest Heroes: The World Tree’s Woe and the Blight Below tak i Dragon Quest Heroes II.

Switch verze bude obsahovat další hratelné postavy (Ragnar McRyan z Dragon Quest IV), veškerý dodatečný obsah ke stažení z PlayStation verze a bude mít i vylepšenou hratelnost.

Shin Megami Tensei

Atlus v průběhu týdne spustil provoz stránek k 25. výročí série Shin Megami Tensei. Na nich láká na nový číslovaný díl, patrně pro konzoli 3DS, ale zároveň oznámil Shin Megami Tensei pro Switch.

Během prezentace Nintendo Switch Presentation 2017 totiž proběhlo oznámení nějakého HD projektu, spojeného se sérií Shin Megami Tensei, který má pohánět Unreal Engine 4.

Nevíme který, ale rozhodně jeden z nich bude určitě Shin Megami Tensei V.

Fast RMX

Asi jedinou závodní hrou pro Switch je momentálně futuristický Fast RMX od Shin’en Multimedia. Závodit se bude v antigravitačních vozech a při velmi vysokých rychlostech. Můžete si to rozdat s kamarádem při split-screenu nebo se zúčastnit on-line závodů proti hráčům z celého světa.

Hra nabídne 30 tratí, které prochází kaňony, zasněženými horami, futuristickými městy a dalšími místy. Na výběr bude 15 futuristických závodních strojů.

Split-screen multiplayer bude až pro 4 hráče, lokální závody až s 8 hráči a v on-line hraní to bude podobné, taky spolu bude moci soutěžit až 8 hráčů. Hra poběží při rozlišení 1080p a při 60 snímcích za sekundu.

Bandai Namco

Bandai Namco v době prezentace Switche přišlo s oznámením hry Dragon Ball Xenoverse 2 pro novou konzoli od Nintenda. Vzápětí dodalo, že hodlá na Switch rozšířit i sériemi Tales of a Taiko Drum Master.

Nicméně v průběhu dne vydala společnost tiskovou zprávu pro americký trh, ve které vysloveně říká že: Bandai Entertainment America Inc. potvrzuje hru Dragon Ball Xenoverse 2 (jde ale pouze o pracovní název), která bude připravena již při startu prodeje Switche v Severní a Jižní Americe. Ve vývoji je momentálně hra série Tales of a Taiko Drum Master.

Arc System Works

Arc System Works oznámil pro Switch dvě hry. Tou první je New Frontier Days: Founding Pioneers, což je vlastně vylepšená městská simulace Frontier Days: Founding Pioneers, která vyšla v roce 2016 pro 3DS.

Kromě obsahu z této 3DS verze bude pro Switch navýšen počet budov a zvířat, budete moci chodit se zvířaty na procházku, rybařit a dělat další volnočasovkové činnosti. Arc System Works slibuje velké množství nových prvků.

Druhá hra má něco společného s 2D bojovou sérií BlazBlue. Jestli půjde o nějaký specifický titul, nebylo oznámeno. Víme pouze, že jde o "titul související se sérií BlazBlue".

Ostatní

Díky oficiálním stránkám konzole Nintenda Switch ještě můžeme potvrdit několik third-party titulů. Marvelous určitě hodlá svou sérii Story of Seasons (v Japonsku vydávanou jako Bokujou Monogatari) rozšířit s novým dílem i na Switch. Stejně tak se můžeme těšit na Derby Stalion a Arcade Archives.

Grasshopper Manufacture zase oznámili, že pracují na novém dílu No More Heroes, který má vyjít právě na Switch. Více informací ale bohužel prozatím nevíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama