Přehled novinek z Japonska 14. týdne
Novinka Přehled novinek z Japonska 14. týdne

Přehled novinek z Japonska 14. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

13
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Dnes je to nálož z Kuro no Kiseki II a AI a dorazí i "psi z kovu".

Reklama

Přehled novinek z tohoto týdne nabízí takřka úplnou plejádu nových informací, gameplay videí, ale i oznámení o vydání nebo "pouhé" lokalizaci pro západ. Bohužel jsme se z nedostatku času rozhodl vynechat závěrečnou bonusovou zajímavost [což jsem ale opět nedodržel - pozn. autora].

  • Aksys Games vydá na západě shoot 'em up Miss Kobayashi's Dragon Maid: Burst Forth!! Choro-gon Breath ve verzi pro PS4 a Switch letos v létě. Hra vyšla v Japonsku 24. března s plnou podporou anglického jazyka.
  • Bandai Namco vydá "již brzy" free-to-play týmovou bitevní akci Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2 přes Steam pro PC. Síťový test je naplánován na dobu od 14. do 17. dubna a po něm bude následovat druhý test (od 21. do 24. dubna), konkrétní časy jsou zde. Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2 vyšla v Japonsku pro PS4 26. července 2018 a 1. října 2019 celosvětově pro PS4 a 28. ledna 2021 pro PS5.

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki II CRIMSON SiN

Falcom uveřejnil nový trailer a první screenshoty ze svého nejnovějšího dílu ze série Trails. Jedná se o The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki II CRIMSON SiN, která má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5 a PlayStation 4 letos koncem roku.

V traileru můžeme vidět část kousky bizarního incidentu, který odstartuje celý příběh hry a zatímco různé organizace pracují na vyřešení toho případu, někdo další navštíví Spriggana Van Arkrida.

Na screenshotech pak byly představeny hlavní postavy hry Van Arkride, Agnes Claudel a Elaine Auclair a části příběhu.

Van Arkride (dabing Daisuke Ono) pracuje jako šéf kanceláře Arkride Solutions Office v Edith City. Miluje sladkosti a saunování. Jakožto Spriggan, se liší od policie tím, že vyřizuje žádosti v „šedé“ oblasti, ale díky své práci je dobře propojen jak s veřejností, tak s podsvětím.

Při hledání osmi prototypů orbmentů známých jako Oct-Genesis se na žádost Agnes proměnil prostřednictvím Hollow Core Mare instalované na jeho bojovém orbmentu v modročernou bytost Grendel a bojoval proti mafiánské organizaci Almata. Po zničení Almaty, se členové Arkride Solutions Office a Van momentálně prožívá těžké dny (podle jeho slov) sám v prázdné kanceláři.

Agnes Claudel (dabing Miku Itou) je studentkou prvního ročníku ne prestižní škole v Edith City, na Aramis High School. Je také členkou studentské rady a oddělení pro General Affairs. Charakterizuje ji zdvořilý projev a laskavá povaha. Má silnou vůli, která se nezlomí ani tváří v tvář „temné“ společnosti a „šedým látkám“, které s sebou přináší skutečnost být Sprigganem.

S Vanem se setkala při hledání osmi prototypů orbmentů a pokračuje v jejich hledání, zatímco pracuje na částečný úvazek jako Vanova asistentka.

Elaine Auclair (dabing Chiwa Saitou) je v Republice Calvard Bracer třídy A, která pracuje pod přezdívkou Sword Maiden. Její mistrovské dovednosti s mečem a důstojný vzhled ji vysloužily pozornost médií, ale odmítla všechny rozhovory, včetně těch pro modelingové časopisy. Během školních let trávila čas s Vanem, ale jednoho dne bez varování zmizela a o sedm let později se dali znovu dohromady.

Na Dengeki Online pak měly během pátečního live streamu premiéru dvě bitevní minuty z hraní The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki II CRIMSON SiN. Zároveň byl uveřejněn souhrn zatím dostupných informací, totožný s textem výše.

(Poznámka k záběrům: video je bez zvuku.)

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki II CRIMSON SiN má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5 a PlayStation 4 již letos koncem roku.


AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative

Spike Chunsoft vydali nový gameplay trailer ke hře AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative a také oznámili časově omezený bonusový obsah ke stažení, který bude zdarma k dispozici po první tři týdny po vydání hry. Tímto bonusem jsou kostýmy 3 Pattern T-Shirt Set a Hot Dog Costume Set.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím Steamu a Microsoft Store pro PC 23. června. O den později dorazí taky do Severní Ameriky a Evropy.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles

Nejnovější vydání časopisu Weekly Jump prozradilo několik nových hratelných postav pro Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles. Během letošního léta budou dostupné prostřednictvím placeného balíčku Additional Character Packs.

Následující nové postavy budou hratelné v režimu Versus:

  • Tengen Uzui
  • Daki
  • Gyutaro
  • Nezuko Kamado (Awakened forma)
  • Tanjiro Kamado (ark Entertainment District)
  • Zenitsu Agatsuma (ark Entertainment District)
  • Inosuke Hashibira (ark Entertainment District)

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles je nyní k dispozici ve verzích pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím služby Steam pro PC. Pro Switch má v Japonsku vyjít 9. června a celosvětově 10. června.


Dragon Ball Xenoverse 2

Vydavatel Bandai Namco a vývojáři ze studia Dimps vydají letos v létě nový obsah ke stažení pro Dragon Ball Xenoverse 2. Bude to Goku (Ultra Instinct -Sign-), který se ke hře připojí prostřednictvím letního balíčku Awakened Warrior Pack.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Dragon Ball Xenoverse 2 je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a pro PC přes Steam a Stadia.


Metal Dogs

Vydavatel Kadokawa Games a vývojáři z 24Frame uveřejnili startovní trailer a nové screenshoty z PlayStation 4 a Switch verzí top-down akční střílečky Metal Dogs.

Metal Dogs má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 8. dubna. PC verze je aktuálně v Early Access verzi na Steamu a ke stejnému datu obdrží aktualizaci 0.5.0.


Made in Abyss: Binary Star Falling into Darkness

Made in Abyss: Binary Star Falling into Darkness od Chime Corporation vydá Spike Chunsoft letos koncem roku ve verzi pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC.

Hra bude dostupná ve standardní i sběratelské edici. Ta bude obsahovat artbook v tvrdé vazbě Cave-Raiding Notebook s obrázky a informacemi o pravěkých tvorech, relikviích, píšťalkách a s prostorem pro zapisování vlastních poznámek, dále plátěný plakát o rozměrech 61x92cm s exkluzivním obrázkem od Kinema Citrus.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Made in Abyss: Binary Star Falling into Darkness je 3D akční RPG, ve kterém sami hráči sestupují do světa Abyss a v jeho hlubinách zažijí nevšední dobrodružství. Kromě příběhového režimu, ve kterém si hráči mohou znovu prožít příběh známý z anime a zároveň se naučit základní herní systémy a jak ve hře postupovat dále, nabídne hra originální příběh, vytvořený pod dohledem autora seriálu Akihity Tsukushihy. Ve hře se také objeví mnoho postav z Made in Abyss a scény událostí jsou nadabovány dabéry z anime.

Příběh hry začíná setkáním Rika a Regy jako v první epizodě první série. Společně pak cestují do tábora Seekerů ve druhé vrstvě Abyss.


Brigandine: The Legend of Runersia

Vydavatel Happinet a vývojář Matrix Software vydají přes Steam pro PC hru Brigandine: The Legend of Runersia. Od svého vydání 11. května se bude po celý týden prodávat se slevou 15 procent.

Brigandine: The Legend of Runersia vyšla poprvé pro Switch 25. června 2020, poté se dostala 10. prosince 2020 na PlayStation 4 a celosvětově se ji od té doby prodalo přes 130 000 kusů.

Za vývojem Brigandine: The Legend of Runersia najdete velmi zajímavé obsazení významných japonských herních vývojářů, včetně scénáristy Kenjiho Terady (Final Fantasy), uměleckého ředitele a návrháře postav Raity Kazamy (Xenoblade Chronicles) a hudebního skladatele Sato Tenpeie. (Disgaea). Brigandine: The Legend of Runersia je klasickým strategickým RPG, nabízející stovky hodin zábavy a promyšlený tahový bojový systém, který budete v příběhové kampani používat při dobývání světa.

Nová PC verze obsahuje přidané funkce jako je kreativní režim, který se odemkne po dokončení hlavní příběhové linie. V tomto režimu si můžete vybrat preferovanou rovnováhu sil a startovní postavy a hrát v klidu bez časového omezení. Na výběr je 13 výchozích šablon rovnováhy sil a hráči si také mohou přizpůsobit vlastníka každé základny. Funkce New Game+ nabídne začátek kampaně s možností načtení získaných předmětů, a funkcí Battle Map HP Display pro jednotky, takže uvidíte jejich HP zobrazené na bitevní mapě.


Yurukill: The Calumniation Games

NIS America uveřejnili oficiální trailer na únikovou shoot 'em up adventuru Yurukill: The Calumniation Games.

Za hrou Yurukill: The Calumniation Games stojí renomovaný autor her Homura Kawamoto a v Yurukill nám přináší zvrácený, mnohovrstevný příběh. Hlavní hrdina Sengoku Shunju je obviněný ze žhářství a vraždu 21 lidí, je přinucen bojovat za svou svobodu a prokázat tak nevinu. Jako jeden ze šesti vězňů se musí spárovat s jednou z pěti obětí, označovaných jako Executioner/Popravčí a přežít v zábavném parku Yurukill Land.

Každý z pěti týmů (Mass Murderers, Death Dealing Duo, Crafty Killers, Sly Stalkers a Peeping Toms) musí společně překonat takzvané „atrakce“ zábavního podniku a snad pak dosáhnou toho, po čem touží. Pokud vězni uspějí, jejich zločiny budou odpuštěny. Pokud ale vyhrají jejich katové, dočkají se pomsty za své blízké oni.

Propracovaný příběh nabízí originální herní zážitky jakými jsou shromažďování důkazů, shromažďování svědectví a řešení hádanek. Shoot 'em up Yurukill od vývojářů z G.rev nabízí akční a rychlý boj a kromě toho vám online žebříčky dají příležitost zjistit, jak si stojíte v porovnání s ostatními hráči.


Demon Gaze EXTRA

Začátkem tohoto týdne se na stránkách Korejského výboru pro hodnocení a správu her objevilo udělení ratingu pro PC (Steam) verzi dungeon RPG Demon Gaze EXTRA, které bude vydávat společnost Clouded Leopard Entertainment.

Clouded Leopard Entertainment pak koncem týdne potvrdili oficiálně vydání Demon Gaze EXTRA přes Steam pro PC, ke kterému dojde celosvětově 26. dubna. Hra pak bude do 2. května k dispozici se slevou 10 procent.

V prodeji bude také Digital Premium edice, která obsahuje stahovatelný obsah Tons of Fun! Perfect Gem Set (obsahující celkem 333 gemů, tedy všech 25 typů gemů plus další gemy používané jako platidlo) a také Demon Gaze EXTRA Memorial Soundtrack.

I když měl původní Demon Gaze své fanoušky, některé hráče odrazoval náročný herní styl. Demon Gaze EXTRA nabízí u některých prvků vylapšení, včetně přidání funkce High-speed bitvy, funkci Retry a vylepšeného autopilota. Od poloviny hry se pak odemkne nová Job kategorie Machina.

PC verze hry Demon Gaze EXTRA nabízí japonské, anglické, tradiční čínské a korejské titulky a také kromě původního japonského dabingu i anglický.

Za koupení hry do 9. května navíc dostanete ještě balíček Healing Wand and Armor Gem Assortment Set.

Na oznámení se můžete podívat v japonštině, tradiční čínštině nebo korejštině.

Demon Gaze EXTRA vyšla v Japonsku poprvé pro PlayStation 4 a Switch 2. září 2021 a poté 6. ledna 2022 celosvětově, přitom PC verze nebyla vůbec oficiálně oznámena.


Story of Seasons: Pioneers of Olive Town

Společnost Marvelous vydá v Japonsku 28. července hru Story of Seasons: Pioneers of Olive Town ve verzi pro PlayStation 4 jako Story of Seasons: Pioneers of Olive Town SPECIAL. Bude obsahovat základní hru plus dodatečné scénáře původně vydané jako placený obsah ke stažení prostřednictvím Story of Seasons: Pioneers of Olive Town Expansion Passu.

Expansion Pass hry Story of Seasons: Pioneers of Olive Town nabízel velkou dávku různých vylepšení. najdete mezi nimi různé oblečení (overaly pro Peteho a Claire, mikiny pro Yuta a Naomi, západní oděv pro Henryho a Holly, zvířecí oblečení pro hlavní protagonisty, zvířecí oblečení pro kandidáty na manželství, školní uniformy pro hlavní protagonisty a kandidáty na manželství a Yukata sety pro hlavní protagonisty a kandidáty na manželství. Dále se jedná o dílčí scénáře (Olive Town Mystery Files a The Legendary Sprite Dance) a rozšiřující balíčky pro uchazeče o manželství (balíčky Windswept Falls, Terracotta Oasis a Twilight Isle).

 

Nakonec ale v pátek odpoledne oznámily společnosti XSEED Games a Marvelous Europe vydání nově oznámené PS4 verze Story of Seasons: Pioneers of Olive Town na západě. Bude k dispozici ve standardní fyzické i digitálí edici. Ceny budou oznámeny později. Pro západní vydání také ještě není úplně jasné, zda bude obsahovat Expansion Pass, jak tomu v Japonsku.

Původně se totiž uvažovalo, že XSEED Games a Marvelous Europe oznámí lokalizaci jako součást nejnovějšího balíčku lokalizovaných her pro západ až před akcí PAX East 2022, která se koná v době od 21. do 24. dubna.

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town vyšla v Japonsku pro Switch 25. února 2021, následovalo celosvětové vydání Switch verze 23. března 2021 a pro PC přes Steam vyšla hra 12. září 2021.


Super Bullet Break

Vydavatel PQube oznámil anime inspirovaný roguelite deckbuilder Super Bullet Break od vývojářů z BeXide. Vyjde ještě letos fyzicky i digitálně pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC.

K dispozici je aktuálně předobjednávka Day 1 Edition (PlayStation 4 a Switch verze), která obsahuje kopii hry, exkluzivní 100stránkový oficiální artbook a sběratelskou krabici.

Super Bullet Break je inspirována oblíbenými gacha hrami. Objevíte v ní hromadou roztomilých a barevných postaviček Bullets (přes 160), které jsou každá z nich svým způsobem jedinečná. Vašim úkolem nebude nic menšího než záchrana světa online her před totálním zničením, když online hry pro více hráčů ovládla zlá umělá inteligence.


Ib

Japonská verze 2D průzkumné hororové adventury Ib od kouri vyjde pro PC přes Steam 11. dubna. Vydavatel PLAYISM zároveň uvedl, že při staru bude k dispozici pouze japonská verze, ale na později je naplánována podpora angličtiny, čínštiny (zjednodušená a tradiční) a korejštiny.

Ib je zasazena do strašidelné, tajemné umělecké galerie, kde budete prozkoumávat své okolí, objevovat předměty a likvidovat pasti a hledat cestu ven.

Ib původně vyšla v únoru 2012 a tento remake nabídne zaktualizovanou prakticky veškerou grafiku s mnoha upgradovanými, a dalšími, efekty. Přepracovány byly ale mapy, postavy a fotografie, přidány byly úplně nové umělecké obrazy a došlo k dalšímu vylepšení původního konceptu, který má hru vytvořit ještě zábavnější pro hráče všech úrovní a kategorií, protože bylo hodně hádanek optimalizováno. A na pozadí remaku hraje úplně nová hudba.


Seven Pirates H

Seven Pirates H vyjde přes Nintendo eShop 12. května pro Switch v Severní Americe, Evropě a Asii. eastasiasoft ji bude během prvních tří týdnů od startu nabízet se slevou 15 procent.

Fyzické edice jsou aktuálně v předobjednávce pouze přes Play-Asia.

Trailer najdete zde, ale jeho spuštění je omezeno věkem.


Pocky & Rocky Reshrined

Vydavatel Natsume Atari a vývojáři z Tengo Projectu uveřejnili čtvrtý oficiální trailer na hru Pocky & Rocky Reshrined, ve kterém nám představují herní režimy a nové systémy.

Video se zaměřuje na příběhový režim hry, kooperativní Free režim pro dva hráče a různé nové systémy jako je Purification Charge, Attack Channeling a power-upy.

Pocky & Rocky Reshrined má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 21. dubna a 24. června pak na západě.


Tactics Ogre: Reborn

Square Enix si v Japonsku 31. března zaregistroval ochrannou známku Tactics Ogre: Reborn.

Tato strategická RPG série Ogre Battle se skládá z několika následujících titulů:

  • Ogre Battle: The March of the Black Queen (SNES, PlayStation, Saturn) – březen 1993
  • Tactics Ogre: Let Us Cling Together (SNES, Saturn, PlayStation) – říjen 1995
  • Ogre Battle 64: Person of Lordly Caliber (Nintendo 64) – červenec 1999
  • Ogre Battle Gaiden: Prince of Zenobia (NEOGEO Pocket Color) – červen 2000
  • Tactics Ogre: The Knight of Lodis (GBA) – červen 2001
  • Remake Tactics Ogre: Let Us Cling Together (PSP) – listopad 2010

Zajímavé je, že Square Enix oficiálně žádnou novou hru série Ogre Battle neoznámil, ale v databázi her ve službě NVIDIA GeForce NOW se objevila „Tactics Ogre Remaster“.

Informace z této databáze se již několikrát ukázaly jako pravdivé. Mezi takto "uniklými" tituly najdeme i několik od samotného Square Enixu a jsou to třeba Actraiser Renaissance (v seznamu jako Actraiser Remake), Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition (jako Chrono Cross Remaster), Dungeon Encounters (jako Unannounced Dungeon Tactics Game), Final Fantasy VII Remake Intergrade pro PC a Voice of Cards: The Isle Dragon Roars (jako Unannounced Card Game 2).


Wing of the Asteria

Společnost PiXEL uveřejnila nový trailr na svou fantasy side-scrolling shoot ’em up akci Wings of Asteria, inspirovanou řeckou mytologií.

Wing of the Asteria má v Japonsku pro Switch vyjít ještě letos.


Layer Section & Galactic Attack S-Tribute

Společnost City Connection oznámila vydání Layer Section & Galactic Attack S-Tribute ve verzi pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC. Nejprve vyjde digitálně pro PlayStation 4 a Switch 28. dubna, později budou následovat verze pro Xbox One a PC. V Japonsku je nyní k dispozici pro PlayStation 4 a Switch demo.

Layer Section & Galactic Attack S-Tribute je první ze série S-Tribute titulů, vytvářených teď ve spolupráci s Taito. V návaznosti na Layer Section vydá City Connection jako součást této značky ještě následující tituly:

  • Puzzle Bobble 2X and Puzzle Bobble 3
  • Elevator Action Returns
  • Metal Black
  • Cleopatra Fortune

Hry budou obsahovat několik vylepšení jako je Rewind, Slow Mode, Quick Save/Load, výběr stageí, možnost změnit obtížnost, rozšířená nastavení Rapid-Fire nebo změna orientace obrazovky.


Akai Katana

Společnost City Connection také oznámila, že v letošním roce znovu vydá střílečku Akai Katana vyvinutou společností CAVE Interactive. Platformy sice oznámeny nebyly, ale hra byla ukázána na Switchi.

O nové vydání se stará nový tým, pracující v rámci City Connection, zaměřený na shoot ’em upy s názvem TAKExOFF, který vede hlavní plánovač City Connection Takehiro Eda (třeba Chantake) a Zerodiv Fukushima Factory, kterou tvoří bývalí zaměstnanci SPS. Stejný tým také pracoval na Deathsmiles I & II vydaných v prosinci 2021.


Deathsmiles I & II

A ještě jedna zpráva od City Connection. Letos v létě vyjde přes Steam kompilace Deathsmiles I & II od studia Zerodiv. Fyzická edice bude dostupná pouze v Japonsku.

Kolekce, která obsahuje hry Deathsmiles, Deathsmiles Mega Black Label a Deathsmiles IIX Merry Christmas in Hell, vyšla loni 16.prosince pro PlayStation 4, Xbox One a Switch.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Behind the Screen & Defoliation (Switch)
  • Metal Dogs (PS4, Switch)
  • MLB The Show 22 (English Version) Standard Edition (PS5, PS4) – vychází celosvětově (na západě pro PS5, PS4, Xbox Series/One, Switch
  • LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (PS5, PS4, Switch) – vychází celosvětově (na západě pro PS5, PS4, Xbox Series/One, Switch)

Digitálně

  • 3D Box Sokoban (Switch) – vychází celosvětově
  • Astrodogs (Switch) – vychází celosvětově
  • Boreal Tenebrae (Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Chinatown Detective Agency (Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Ed-0: Zombie Uprising Early Access (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Happy’s Humble Burger Farm (Switch) – vychází celosvětově
  • Hood: Outlaws & Legends (PS5, PS4) – již dostupná celosvětově
  • The House of the Dead: Remake (Switch) – vychází celosvětově
  • Knights in the Nightmare Remastered (Switch)
  • Kombinera (Switch) – vychází celosvětově
  • Legal Dungeon (PS4, Xbox One) – vychází celosvětově
  • LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • MLB The Show 22 (Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Mokoko X (Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Music Racer (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Red White Yellow Zinger (Switch) – vychází celosvětově
  • REPLICA (PS4, Xbox One) – vychází celosvětově
  • Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter (Switch) – vychází celosvětově
  • Traditional Braves (PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • Worm Run (Switch) – vychází celosvětově
  • Z-Warp (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1740

  • Battle Spirits: Connected Battlers (PS4, Switch) – 7/7/7/7 [28/40]
  • Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) – 8/9/8/8 [33/40]
  • Wife Quest (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – 7/8/7/7 [29/40]
  • Winning Post 9 2022 (PS4, Switch) – 8/8/8/8 [32/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 28. března do 3. dubna 2022. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Kirby and the Forgotten Land (Switch) – 110 946 ks (491 006 ks)
  2. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 19 801 ks (4 538 274 ks)
  3. Pokémon Legends: Arceus (Switch) – 12 728 ks (2 208 128 ks)
  4. Minecraft (Switch) – 11 158 ks (2 585 882 ks)
  5. Elden Ring (PlayStation 4) – 10 068 ks (317 614 ks)
  6. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 9 831 ks (4 832 454 ks)
  7. Mario Party Superstars (Switch) – 7 782 ks (927 817 ks)
  8. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Switch) – 6 359 ks (1 993 660 ks)
  9. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 5 410 ks (7 225 499 ks)
  10. Ring Fit Adventure (Switch) – 5 101 ks (3 112 437 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde. První novinkou v žebříčku je Birushana Senki: Ichijuu no Kaze pro Switch s 3 742 prodanými kopiemi.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 34 199 ks (1 524 551 ks)
  2. PlayStation 5 – 28 328 ks (1 300 078 ks)
  3. Switch – 21 304 ks (18 159 677 ks)
  4. Switch Lite – 11 661 ks (4 660 047 ks)
  5. Xbox Series X – 2 881 ks (92 112 ks)
  6. PlayStation 5 Digital Edition – 2 338 ks (228 105 ks)
  7. Xbox Series S – 1 528 ks (76 587 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 305 ks (1 184 649 ks)
  9. PlayStation 4 – 12 ks (7 819 404 ks)

Studio Ghibli - Tomonoura (Ponyo)

Krásný výhled na město Tomonoura v Hirošimě je dalším místem Japonska, které si při návštěvě ostrovní říše nemůžete nechat ujít. Předpokládá se, že dům kde pobývala Ponyo, je inspirován místním muzeem Naramura. Muzeum je ale otevřeno pouze v neděli, tak si na zapomeňte na víkend naplánovat výlet do Tomonoury.

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089, Twitter, YouTube, City Connection, PiXEL, PLAYISM, Happinet, Kadokawa Games, Spike Chunsoft, NIS America, Falcom, Dengeki Online, Natsume Atari, Clouded Leopard Entertainment, @Renka_schedule, PQube, Bandai Namco, Marvelous, Marvelous Europe, XSEED Games

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama