Přehled novinek z Japonska 1. týdne
Babylon's Fall Novinka Přehled novinek z Japonska 1. týdne

Přehled novinek z Japonska 1. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

S novým rokem se můžeme těšit na nové projekty.

Reklama

Na novinky skoupý konec minulého roku vystřídal možná ještě sušší začátek ledna 2022. Tato skutečnost se bohužel odrazila i v dnešním článku a proto je i týdenní přehled toho nejzajímavějšího trochu krátší. Nicméně i tak doufám, že si každý najde to svoje.

  • PC verze NinNinDays2 od iMel vyjde přes Steam 21. ledna u vydavatele qureate. Bude podporovat japonský dabing a titulky v angličtině, japonštině, tradiční čínštině a zjednodušené čínštině. Tento romantický vizuální román vyšel pro Switch 18. listopadu 2021.
  • PS5 verze River City Girls vyjde v Severní Americe a v Evropě 18. ledna. Vývojáři z WayForward oznámili, že majitelé PS4 verze mohou hru upgradovat zdarma. River City Girls vyšla pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC v září 2019.
  • Crypton Future Media vydá 19. ledna hru Hatsune Miku Logic Paint S ve verzích pro Xbox Series, Xbox One a přes Microsoft Store pro PC. Cena je stanovena na 299 Kč, předobjednávky jsou za zvýhodněnou cenu 239,20 Kč. Poprvé vyšla Hatsune Miku Logic Paint S pro Switch 18. března 2021.
  • Switch verze shoot 'em up akce ESCHATOS od Qute Corporation vyjde na západě přes Nintendo eShop 13. ledna. V Japonsku vyšla Switch verze 18. listopadu 2021 a v plánu je i vydání pro PS4.
  • ININ Games vydají letos v létě Clockwork Aquario pro Xbox One a přes Steam pro PC. Clockwork Aquario vyšla pro PS4 a Switch 30. listopadu 2021 v Evropě a 14. prosince v Severní Americe.
  • Blade Assault ukončuje Early Access a přes Steam vyjde pro PC 17. ledna. Zprávu oznámil vydavatel Neowiz a vývojáři z Team Suneat.

Square Enix Team Asano

Team Asano, jedna z divizí Square Enixu, v jejímž čele stojí Tomoya Asano, plánuje pro letošní rok několik oznámení a také vydání několika titulů. Tuto informaci můžete najít na oficiálním Twitter účtu série Bravely Default v tweetu s pozdravy a přáním do Nového roku 2022.

"Šťastný nový rok!" vzkazuje Asano v tweetu. „Dnes [po dovolené] jsme začali pracovat. Tento rok plánujeme několik oznámení a kromě Triangle Strategy i vydání dalších titulů. Buďte ve střehu! A děkujeme za velké množství zpráv o vašich plánech na svátky ke konci roku a na Nový rok. Celý tým se bude i nadále snažit ze všech sil!“

Triangle Strategy má celosvětově vyjít pro Switch 4. března 2022.


Babylon’s Fall

Kooperativní akční RPG Babylon’s Fall od PlatinumGames hlásí status Gold. Jeho vydavatel, společnost Square Enix, do spolu s vývojáři oznámili během Babylon’s Fall Official Live Stream #01 (viz záznam níže). Znamená to, že je vývoj dokončen a hra je připravena k sériové výrobě. V současné době je v přípravě One Day patch.

Pro Babylon’s Fall jsou plánovány pravidelné aktualizace, které budou společně s dalšími a přidávanými herními režimy zdarma a půjde je hrát ber jakýchkoli dalších pořizovacích nákladů.

Babylon’s Fall má pro PlayStation 5, PlayStation 4 a přes Steam pro PC vyjít 3. března.


Hyrule Warriors: Age of Calamity

Japonský vydavatel Koei Tecmo slaví. Celkové celosvětové množství vyskladněných fyzických a prodaných digitálních kopií hry Hyrule Warriors: Age of Calamity přesáhly čtyři miliony kusů.

Naposledy Koei Tecmo oznámilo 26. dubna 2021 překročení čísla 3,7 milionu kusů a hranice tři miliony kusů byla pokořena 24. listopadu 2020.

Hyrule Warriors: Age of Calamity vyšla pro Switch 20. listopadu 2020.


Showa American Story

NEKCOM Games, kteří za sebou mají hry jako DYING: Reborn a DYING: 1983, oznámili hned po začátku nového roku nové RPG, pojmenované pracovně Project SAS. Ve vývoji je podle tvůrců od roku 2016 a 6. ledna jej chtěli představit komplexněji.

Spuštěna byla také internetová stránka s upoutávkou a odpočítáváním. Každý den byl navíc web aktualizován v podobě nového obrázku na pozadí a výměnou textu. Prohlédnout si je můžete v galerii níže, doprovodný text je přiložen.

Níže se ještě můžete podívat na teaser trailer, uveřejněný před odhalením hry.

Koncem týdne pak vývojáři z NEKCOM Games oficiálně oznámili akční RPG Showa American Story. Vydá jej společnost 2P Games ve verzích pro PlayStation 5, PlayStation 4 a PC (přes Steam), ale datum oznámeno nebylo. Hlavními tématy hry jsou "postapokalyptická Showa Amerika“ a „dospívající dívka, oživená z mrtvých“.

Příběh hry je zasazen do období, kdy Japonsko díky své silné ekonomice vykoupilo většinu Spojených států a nárůst imigrantů přesunul japonskou kulturu na americký kontinent. Díky tomu se velmi rychle sloučily dvě rozdílné kultury a konflikt byl na spadnutí. Lidé si ale i tak postupem času přizpůsobili novému životu, který si do té doby nikdo neuměl představit.

Jenže záhadná katastrofa drasticky změní celý svět a kompletně zruší společenský řád. Od události ale uplyne neznámé množství času a dospívající dívka záhadně ožije z mrtvých. Najde jen nový divoký post-apokalyptický svět obývaný zombiemi, monstry a lidskými přeživšími. A tato dívka jménem Choko se vydává na dobrodružnou cestu napříč Spojenými státy.

Showa American Story nabízí brutální bojový styl. Hráči budou bojovat proti hordám zombíků a monster, uhýbat, útočit a připravovat se na rychlé bojové situace. V boji použijete zbraně na blízko, zbraně na dálku a některé... podivné zbraně.

Showa American Story vás přenese do 80. let minulého století, do zlaté éry plné starých dobrých vzpomínek. Nabídne jedinečnou scenérii postapokalyptické „Showa Americy“ a zároveň možnosti seznámit se s příběhy lidí a přeživších z různých prostředí.

Choko se bude pohybovat ve velkém obytném voz. Ten půjde přizpůsobit a upgradovat, stejně jako budete moci vylepšovat Chočin status a odemknout prostřednictvím různých zábavných miniher Living Activities další schopnosti. Díky nalezeným zdrojům při průzkumu a boji získáte nové zbraně, kostýmy, sběratelské předměty a EXP.

Oficiální stránky hry Showa American Story najdete zde.


Mary Skelter 2

PC verze dungeon RPG Mary Skelter 2 vychází u Ghostlight přes Steam 13. ledna. První týden po vydání bude v prodeji s 15% slevou.

Mary Skelter 2 se zároveň vrací k předchozí hře, že obsahuje remake Mary Skelter: Nightmares (recenze původní verze zde).


Melty Blood: Type Lumina

Minulý týden představil Project Lumina novou DLC postavu ze hry Melty Blood: Type Lumina. Dnes se můžete na tento přídavek v podobě Aoko Aozaki podívat v novém gameplay videu, kde se postaví proti Shiki Tohno. Aoko Aozaki vyjde bok po boku Dead Apostle Noel již 13. ledna.

Japonskou verzi videa najdete zde.

Aoko Aozaki je podle videa velmi všestranná postava s proměnlivými technikami a magickými útoky na dlouhou vzdálenost, které dokážou způsobovat zvyšující se tlak na soupeře. Její vysoká pohyblivost a znalost bojových umění z ní dělají těžkého protivníka.

Shiki Tohno je naproti tomu postava se silným bojovým stylem, se standardními, snadno použitelnými pohyby a rozšířeným vnímáním v podobě Mystical Eyes of Death.

V druhém dnešním gameplay videu ze hry Melty Blood: Type Lumina se proti sobě postaví Dead Apostle Noel a Ciel.

Ciel v něm má plné ruce práce s obranou proti útokům Skewered Pigeon a Skewered Pork od Dead Apostole Noela a čeká na dobu, kdy bude v útocích mezera a dokáže tak Noela zachytit pomocí Black Keys.

Japonskou verzi videa najdete zde.

Melty Blood: Type Lumina je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.


The King of Fighters XV

SNK uveřejnili další hratelnou postavu ze hry The King of Fighters XV, kterou je takzvaná Ice Doll jménem Kula Diamond (dabing Yumi Kakazu). Dokompletovala nám tak tým Krohnen.

The King of Fighters XV má vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu, Epic Games Store a Microsoft Store pro PC 17. února 2022.


Touken Ranbu Warriors

Po delší době se připomnělo seskupení vydavatelů DMM Games a Nitroplus a vývojářů z Omega Force a Ruby Party, když vydali třetí oficiální trailer k musou hře Touken Ranbu Warriors. Představují nám v něm herní systémy.

Touken Ranbu Warriors má v Japonsku vyjít pro Switch a prostřednictvím DMM Games Player pro PC 17. února a na západě pouze pro Switch 24. května.


Shinigami: Shibito Magire

Experience odložili vydání hry Shinigami: Shibito Magire, třetího "dílu" série hororových adventur Spirit Hunter, v Japonsku z dříve oznámeného 24. března na 15. září. Důvodem je další vylepšení kvality hry.

Zpoždění bylo oznámeno během live streamu EXP Channel #32, který také nabídl nové záběry ze hry. V čase:

  • od 13:15 do 14:03
  • od 14:42 do 19:40
  • od 20:42 do 23:55

Dimension Tripper Neptune: TOP NEP

Spin-off série Neptunia v podobě rail střílečky Dimension Tripper Neptune: TOP NEP Frontier Works vyjde u Idea Factory International přes Steam pro PC 20. ledna.


QuickSpot

Bandai Namco vydalo pro Switch prostřednictvím Nintendo eShopu na západě svou speciální hru QuickSpot pro trénink mozku. Podporuje angličtinu a čínštinu.

Hru můžete najít také pod označením QuickSpot: Master of the Right Brain a v Japonsku vyšla fyzicky i digitálně 22. dubna 2021 pod názvem Unou no Tatsujin: Machigai Sagashi Museum.

QuickSpot nabízí více než 20 typů hry Spot the Difference/Najdi rozdíl s 500 ilustracemi, takže by se nuda rozhodně neměla dostavit. Spot the Difference je ale laděna trochu akčněji a můžete si při ní stimulovat svůj pravou mozkovou hemisféru sami nebo ve skupině.

Mezi herními režimy jsou Quick Mode, kde hledáte rozdíly sami, Party Mode, kde spolupracujte s ostatními a nekonečný Endless Mode bez časového omezení.

Hlavní Quick režim se zaměřuje na pět schopností - intuice, soustředění, úsudek, stabilita a rozpoznávání, ze kterých se vypočítává index pravé mozkové hemisféry. Rychlou a přesnou odpovědí v časovém limitu 10 sekund můžete stimulovat svou pravou polovinu mozku a centrum neverbálních dovedností, jako je představivost a kreativita.


Genkai Tokki: Seven Pirates H

Vydavatel Compile Heart a vývojáři ze studia Felistella vydají 3. února v Japonsku RPG Genkai Tokki: Seven Pirates H ve verzi pro Switch. Prozatím je hra dostupná od 4. srpna 2016 ve verzi pro PS Vitu.

Switch verze bude obsahovat veškerý dodatečný obsah ke stažení, který byl dříve vydán pro PS Vita verzi. Bude mít podporu ovládání přes L a R pro herní systémy Chest Growth a Otton Charge, dále bude podporovat dotykové ovládání a HD Rumble.


COGEN: Sword of Rewind

Gemdrops vydali nový trailer ke hře COGEN: Sword of Rewind, ve kterém představují postavy z dodatečného placeného obsahu ke stažení.

Jak již bylo dříve oznámeno, spolu s vydáním hry budou v prodeji tři balíčky postav:

  • Additional Story & Playable Character: Akasha (Akaza)
  • Additional Story & Playable Character: Yuji Otori
  • Additional Story & Playable Character: Copen (ze hry Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2)

Každý balíček obsahu ke stažení obsahuje hratelnou postavu a nové lokace. Každý nový scénář rozšiřuje příběh konkrétní postavy a s každou novou postavou můžete projít každou část hry.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

COGEN: Sword of Rewind má vyjít pro Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC 27. ledna 2022. Nyní je na všech platformách k dispozici demo (kromě Switche).


Kemco RPG Selection Vol. 9

Kemco RPG Selection Vol. 9 vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 21. dubna. Její vydavatel, společnost Kemco, oznámil, že bude obsahovat tituly Asdivine Saga, Ghost Sync, Sword of Elpisia a Ambition Record.


Valis: The Fantasm Soldier Collection

Od 7. ledna byly spuštěny předobjednávky na anglickou fyzickou edici kolekci Valis: The Fantasm Soldier Collection.

Hra je k dispozici ve standardní a sběratelské edici, která obsahuje speciální krabičku, oboustranný kryt, čtyřdiskový soundtrack, sadu tří odznáčků, přívěsek na klíče Valis Sword, tři umělecké kartičky a oboustranný plakát.

Zároveň je v prodeji samostatně i sběratelský vinyl.

V Japonsku vyšla Valis: The Fantasm Soldier Collection fyzicky i digitálně pro Switch 9. prosince 2021. Datum digitálního vydání na západě ještě stále neznáme.


Recenze z Famitsu Vol. 1727

  • Astroneer (PS4, Switch) – 7/7/7/7 [28/40]
  • Hell Let Loose (PS5, Xbox Series) – 8/8/7/8 [31/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 20. prosince 2021 do 2. ledna 2022. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl (Switch) – 231 275 ks (2 393 972 ks)
  2. Mario Party Superstars (Switch) – 206 145 ks (725 701 ks)
  3. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 104 540 ks (4 323 883 ks)
  4. Big Brain Academy: Brain vs. Brain (Switch) – 89 970 ks (191 786 ks)
  5. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 83 491 ks (4 662 764 ks)
  6. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 78 350 ks (2 542 546 ks)
  7. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 78 311 ks (7 116 432 ks)
  8. Minecraft (Switch) – 74 644 ks (2 440 427 ks)
  9. Ring Fit Adventure (Switch) – 46 111 ks (3 016 499 ks)
  10. Pokémon Sword/Shield (Switch) – 35 411 ks (4 277 522 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 190 111 ks (875 765 ks)
  2. Switch – 116 919 ks (17 797 974 ks)
  3. Switch Lite – 86 950 ks (4 451 688 ks)
  4. PlayStation 5 – 62 764 ks (1 069 179 ks)
  5. PlayStation 5 Digital Edition – 9 300 ks (200 833 ks)
  6. Xbox Series S – 1 688 ks (55 520 ks)
  7. Xbox Series X – 471 ks (73 661 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 670 ks (1 179 616 ks)
  9. PlayStation 4 – 68 ks (7 819 245 ks)

Brány torii - svatyně Amano Iwato

Svatyně Amano Iwato se nachází asi 10 km od centra města Takachiho, uvnitř jeskyně Amano Yasukawara. Jde o posvátné, mystické a samozřejmě velmi krásné místo, známé také jako jeskyně bohyně Slunce. Proslavily ji také legendy, z nichž jedna tvrdí, že jde o místo samotného zrození bran torii. V této jeskyni se totiž v temnotě ukryla bohyně Amaterasu poté, co jí ublížil její mladší bratr Susanoo. Ostatní bohové se sešli a snažili se ji všemožně dostat ven. Nakonec se jim to podařilo a světu přinesli zpět světlo. Kvůli tomuto mýtu, a na počest Amaterasu, postavili místní obyvatelé uvnitř jeskyně svatyni.

V nádherné scenérii svatyně Amano Iwato najdete obrovské balvany a do výše se tyčící zakřivené stromy zalité slunečním světlem. U vchodu do mystické jeskyně Amanoyasukawara, která je také obklopena hromadami kamení, je stará brána torii. Říká se, že když při modlitbě naskládáte na sebe kameny, budou vaše modlitby vyslyšeny. Za sebe doporučuji vyzkoušet na vlastní kůži.

Svatyni najdete zde a internetové stránky můžete navštívit na tomto odkazu.

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089, Project Lumina, Games Talk, Koei Tecmo, Limited Run Games, SNK, Twitter, Square Enix, Bandai Namco, Idea Factory International, Kemco, Compile Heart, Ghostlight, Experience, Gemdrops

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama